Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed06192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Demisii la vârful Hidro Tarniţa

Demisii la vârful Hidro Tarniţa

Tarnita

Conducerea firmei de proiect Hidro Tarniţa, companie care se ocupă de realizarea centralei Tarnița-Lăpuștești, care presupune o investiție greenfield estimată la aproximativ un miliard de euro, a trecut în lunile din urmă prin mai multe schimbări.

Astfel, administratorul Daniel Costel Andronache a demisionat iar în locul său a fost numit ca administrator interimar Ovidiu Demetrescu. Acesta din urmă a fost numit şi director general cu contract de mandat, înlocuindu-l astfel pe directorul general interimar Dan Gherghelaş.

Înainte de interimarul Dan Gherghelaş (actualmente CFO) a fost director general Dan Cârlan, care şi-a dat demisia pentru a pleca pe funcţia de prefect de Iaşi.

Toamna trecută, administratorul Ioan Roşca a fost revocat din funcţie iar în locul lui a fost aleasă Rossita Dumitriu. Tot o revocare din funcţie s-a produs şi la finele lunii iulie când Mihail Stănculescu, membru al Consiliului de Administraţie a fost revocat din funcţie şi apoi a fost numit ca administrator Cătălin Deaconescu.

Revenind la actualul director general, să spunem că acesta a fost membru al Consiliului de Administrație şi la Complexul Energetic Hunedoara, a fost preşedinte al Consiliului de Administrație la Electrica Distribuție Transilvania Nord dar şi Country Manager la Sedgwick şi Business Development Manager la AIG.

Firma prin care se propune realizarea hidrocentralei de mare putere de la Tarniţa – Lăpuşteşti cu acumulare prin pompaj, îi are acum drept acţionari pe CE Hunedoara, cu o deţinere de 99,358% şi Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (0,642%).

 

Tag Cloud