Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Rompetrol şi Rom Oil, credit de 30 mil. €, prelungit cu un an

Rompetrol şi Rom Oil, credit de 30 mil. €, prelungit cu un an

Rompetrol

Unicredit Ţiriac a împrumutat mai multe firme controlate de grupul Rompetrol, actualmente KMG International, cu 30 milioane de euro, în decembrie 2011, credit care la finele lunii trecute a fost prelungit cu încă un an, indică un document al Rom Oil, consultat de Energy Report.

Facilitatea va fi utilizată până în 20 iunie 2015 în lei, euro sau dolari, la o rată a dobânzii overnight eur libor + 2,75% p.a. (rata anuală a dobânzii), overnight usd libor + 2,75% p.a. respectiv overnight robor libor + 1,75% p.a., aplicabilă în cazul în care linia de trezorerie se transformă într-un credit cash.

Firmele cu care s-a semnat contractul de credit consolidat sunt: KMG International (fosta The Rompetrol Group NV), Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Rafinare şi alte firme din grup.

Rom Oil a jucat un rol cheie în accesarea de credite de către grupul controlat din Kazahstan. Să amintim astfel că recent, Rompetrol Downstream a luat 70 de milioane de dolari de la ING pentru a fi utilizaţi ca facilitate de descoperit de cont sau pentru emiteri de angajamente potenţiale. Garant ipotecar pentru această facilitate de credit este Rom Oil, subsidiara Rompetrol Rafinare.

Astfel, Rom Oil s-a ales cu ipotecă de rangul I pe mai multe imobile precum: un teren intravilan de 3,3 hectare din Şimleul Silvaniei, teren cu drumuri, platforme, cale ferată uzinală, rezervoare produse petroliere şi altele.

Rom Oil este deţinută de Rompetrol Rafinare în proporţie de peste 99,99%, restul de acţiuni fiind în posesia Rompetrol Logistics şi Palplast, o firmă din Sibiu.

Din februarie 2007, Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a început să administreze toate cele şase depozite ale Rom Oil. Până la acea dată, depozitele au fost închiriate de Rompetrol Rafinare. Depozitele sunt situate în Arad, Craiova, Mogoşoaia, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei şi Zărnesti şi aveau o capacitate totală de stocare de 45.000 mc. Prin poziţionarea lor, respectivele depozite acoperă operaţional întreg teritoriul ţării.

 

Tag Cloud