Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Prospecțiuni împrumută 6,6 mil euro de la Eximbank, oferind drept garanție încasările dintr-un contract semnat cu Romgaz

Prospecțiuni împrumută 6,6 mil euro de la Eximbank, oferind drept garanție încasările dintr-un contract semnat cu Romgaz

prospectiuni

Prăbușirea prețului internațional al petrolului nu are numai efecte pozitive, reducerea prețului carburanților la pompă sau impulsionarea creșterii economice, ci și negative, mai ales asupra companiilor din domeniu.

Investițiile au de suferit, iar blocarea activității îi afectează în primul rând pe furnizorii de servicii petroliere, care ar putea să se confrunte atât cu o penurie de comenzi, cât și cu probleme de cash-flow.

Cel mai mare de furnizor de servicii de prospecțiuni de pe piața autohtonă, Prospecțiuni, tocmai a decis, la ultima Adunare Generală a Acționarilor, contractarea unui credit de la Eximbank în valoare de maxim 6,6 milioane de euro (30 mil de lei) pe o perioadă maximă de 12 luni, pentru "acoperirea nevoilor temporare de numerar: plata furnizori materii prime, materiale, combustibili, salarii, etc, în legatură cu activitatea curenta a companiei."

Inițial, ca urmare a unei erori materiale, fusese anunțată contractarea unui credit de maxim 13,5 milioane de lei (3 mil de euro).

Potrivit unui comunicat al companiei, pe data de 15 ianuarie, Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat "contractarea de la EximBank a facilitatii de finantare de tip credit pe obiect (revolving) cu un plafon maximal in valoare de 30.000.000 lei, pe o perioada de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii ulterioare, la solicitarea societatii.

Totodată, s-a aprobat constituirea garanțiilor colaterale aferente facilității de creditare, care constau în "cesiune de prin rang asupra încasărilor prezente și viitoare ce decurg din contractul încheiat de catre Prospectiuni S.A. cu SNGN Romgaz SA, înregistrat sub nr. 5893/11 .09.2014 (cu modificarile ulterioare) - servicii de achizitie și procesare seismica 3D" și "ipotecă mobiliara asupra conturilor curente prezente și viitoare deschise de Prospectiuni S.A. la EximBank".

Societatea Prospecțiuni S.A. se angajează să nu se divizeze, să nu fuzioneze și să nu decidă dizolvarea anticipată a societății pe toată durata valabilitații facilității de finanțare, fără acordul prealabil al EximBank.

Tag Cloud