Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Miliardarul Gabriel Comănescu ia două elicoptere pentru Vega Offshore

Miliardarul Gabriel Comănescu ia două elicoptere pentru Vega Offshore

GSP elicoptere

Vega Offshore SRL, companie din cadrul grupului Upetrom controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, va beneficia de două elicoptere AW 139, indică o hotărâre a Grup Servicii Petroliere, consultată de Energy Report.

Ca firme din acelaşi grup controlat de marele om de afaceri român, Grup Servicii Petroliere şi Upetrom au hotărât să încheie şi să îşi asume în mod solidar obligaţii corelate contractelor semnate de Vega Offshore pentru cele două elicoptere “prin intermediul a două acte de garanţie şi despăgubire”.

Vom reda în continuare, pe scurt, ce scrie în documentul GSP, lăsând la o parte detalii precum date de identificare ale companiilor sau capital social dar insistând pe obiectele şi părţile tranzacţiei.

Astfel, la cererea Vega Offshore din grupul miliardarului român, The Milestone Aviation Asset Holding Group No. 7 Limited, cu sediul social în Dublin (Irlanda), în calitate de locator, “a fost de acord să determine cumpărarea” de la Augusta Westland Philadelphia Corporation a două aeronave Augusta Westland AW 139.

În documentul citat nu se arată cine este cumpărătorul elicopterelor. Vega Offshore a semnat însă două contracte de închiriere pentru cele două AW 139. “GSP confirmă că va avea beneficii importante directe şi indirecte din partea Locatarului (chiriaşul elicopterelor, Vega Offshore, n.r.) ca urmare a tranzacţiei avute avute în vedere în prezenta şi că emiterea unei garanţii în favoarea Locatarului este şi în interesul său comercial”, se mai precizează în documentul GSP.

GSP a hotărât recent să-şi majoreze capitalul social prin aport în numerar cu 14,4 milioane de lei. Cu această nouă majorare, capitalul social al GSP este de 18.147.700 lei.

Grup Servicii Petroliere este una dintre companiile româneşti cu cea mai mare expansiune mondială din ultimii ani. Ca scurt istoric al investiţiilor făcute de companie, „din 2004 încoace, compania noastră a investit circa 1 miliard de euro în achiziționarea și modernizarea vaselor și platformelor sale de foraj, inclusiv în upgradarea extinsă a platformei GSP Jupiter, care acum este gata să facă față provocărilor reprezentate de condițiile meteorologice extreme din Arctica”, a spus recent Gabriel Comănescu.

De altfel, Grup Servicii Petroliere este de o bună perioadă într-un proces de extindere internaţională accelerată. Amintim doar că în martie, GSP a inaugurat a şaptea platformă de foraj maritim, în urma unei investiţii totale de 44 milioane de dolari, care va lucra în Marea Neagră pentru OMV Petrom. Iar la contractele cu giganţi precum Gazprom, OMV Petrom sau Petroceltic, ca să amintim doar câteva dintre numele sonore, Grup Servicii Petroliere se pregăteşte să adauge altele noi.

 

Tag Cloud