Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Petrol şi hrană. Miliardarul Comănescu şi-a făcut firmă de catering

Petrol şi hrană. Miliardarul Comănescu şi-a făcut firmă de catering

Gabriel Comanescu GSP platforma

 

Omul de afaceri Gabriel Comănescu, care controlează Grup Servicii Petroliere, a decis lunile trecute să-şi înfiinţeze o firmă de catering. Firma Grup Servicii Petroliere Catering, cu sediul în portul Constanţa la dana 34 îi are ca asociaţi pe renumitul om de afaceri român cu 1% şi Grup Servicii Petroliere cu 99%.

Administratorul firmei a fost numit Dumitru Bratu, care este prezent de mai mulţi ani în grupul de firme din jurul GSP, uneori chiar ca asociat sau ca reprezentant legal pentru diverse schimbări pentru firmele controlate de miliardarul de la malul mării.

O altă mişcare recentă a GSP a fost cumpărarea a trei noi nave, astfel că flota companiei ajunge la 13 nave de asistenţă pentru industria marină de petrol şi gaze, devenind cea mai mare flotă privată de acest gen din Marea Neagră.

Cele trei nave se numesc GSP Altair, GSP Pegasus și GSP Centaurus. Acestea au fost construite anul acesta la șantierul Fujian Mawei Shipbuilding, în China. Acestea au fost achiziţionate printr-un contract de leasing financiar (bareboat) și au fost clasificate de American Bureau of Shipping (ABS). De asemenea, GSP operează și opt platforme de foraj marin, trei nave de construcţii marine şi două macarale plutitoare de mare tonaj.

Pe parcursul celor zece ani de existență, compania a făcut investiții de peste un miliard de euro și a derulat proiecte internaționale în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic și în zonele arctice. Printre clienţii companiei se numără Petrom OMV, ExxonMobil, Gazprom, TPAO, PEMEX, Petroceltic, Wintershall.

 

Tag Cloud