Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon07222024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Tinmar Ind plusează cu 3,6 mil. lei la investiţiile în unul din cele mai mari parcuri fotovoltaice inaugurate anul trecut în România

Tinmar Ind plusează cu 3,6 mil. lei la investiţiile în unul din cele mai mari parcuri fotovoltaice inaugurate anul trecut în România

Tinmar Ind Giurgiu

 Firma Tinmar Green Energy, care operează parcul fotovoltaic de 18,5 MWp din Uieşti, judeţul Giurgiu, unul din primele zece parcuri solare ca putere inaugurate anul trecut, beneficiază de o majorare de capital de 3,59 milioane lei, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

O altă schimbare în cadrul companiei a fost aceea că administratorul companiei, Tinmar Ind, unul dintre cei mai mari comercianţi de electricitate din România, a fost schimbat direct cu Augustin Constantin Oancea, cel care controlează de fapt Tinmar Ind.

Parcul fotovoltaic inaugurat vara trecută în nordul judeţului Giurgiu se întinde pe o suprafaţă de 42 de hectare şi are circa 87.000 de panouri solare. Investiţia a fost de 30 de milioane de euro iar unul din rezultate e acela că poate alimenta 20.000 de locuinţe

Tehnologia folosită a fost una mixtă, germano-chineză, iar la montarea panourilor au participat  specialişti din Italia, Ungaria şi România.

Majorarea recentă de capital este, mai precis, transformarea unei creanţe recente, avute de unul dintre asociaţi, Aderlyne Limited, înregistrată în Cipru, reprezentată de Alexandru Oancea, directorul General al Tinmar Ind, asupra firmei Tinmar Green Energy.

De fapt, firma din Ciprul este genul de firmă pentru care se apelează pentru optimizări fiscale. Nu e singura situaţie de acest gen pentru Tinmar Ind. Amintim aici că de curând, Tinmar Ind a apelat la avocaţii de la Biriş Goran pentru a face mai multe schimbări în firmă. Augustin Oancea, care controlează Tinmar Ind, a transferat prin aport în natură peste 65% din capitalul firmei către Jo Holding, o firmă elveţiană creată tocmai cu acest capital trasferat. Rezultatul a fost că noua Jo Holding a devenit, pe hârtie, noul acţionar majoritar al Tinmar Ind.

 

Tag Cloud