Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04172024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Oancea de la Tinmar Ind plusează la capitalul unei firme de panouri solare

Oancea de la Tinmar Ind plusează la capitalul unei firme de panouri solare

Tinmar Ind fotovoltaic Uiesti

 Augustin Oancea, omul de afaceri care controlează Tinmar Ind, unul dintre cei mai mari traderi de electricitate din Romania, a hotărât împreună cu asociaÅ£ii să majoreze capitalul social al firmei Mar-Tin Solar Energy cu 5 milioane de lei, potrivit unei hotărâri a companiei, consultate de Energy Report.

De altfel, Oancea tocmai a luat un credit de investiţii de şapte milioane de euro pe o perioadă de opt ani de la Banca Comercială Carpatica pentru finanţarea parcului fotovoltaic de la Uieşti, Giurgiu. Iar Mar-Tin Solar Energy este una dintre cele două firme care operează parcurile solare din Giurgiu, mai precis parcul Uieşti 2 de 8,5 MW.

Mar-Tin Solar Energy îi are ca acţionari pe Aderlyne Limited (98% din părţile sociale), reprezentată prin Augustin Oancea, Tinmar Ind (1%) şi Mar-Tin Consulting & Management (1%).

Creditul a fost garantat printre altele cu ipotecă imobiliară asupra parcului de 8,5 MW şi pe echimapemtele ce compun sau vor compune parcul precum şi pe conturile pe care le are Mar-Tin Solar Energy la Banca Comercială Carpatica.

Centralele foto-voltaice Uieşti 1 (10 MW) şi Uieşti 2 (8,5 MW) sunt practic un singur proiect ce acoperă o suprafaţă de 42 de hectare, aflat în proces de dezvoltare. Producţia a început în aprilie 2013, iar acreditările au fost obţinute in luna mai 2013.

Trebuie totuşi precizat că titulatura de mare trader al Tinmar Ind se datorează în cea mai bună măsură firmelor de stat cu care face afaceri, iar dacă e să ne limităm la anul trecut, putem să ne referim doar la Complexul Energetic Oltenia şi e de ajuns. Asta pentru că marele trader a cumpărat cea mai mare cantitate de energietocmai de la aceştia din urmă.

 

Tag Cloud