Austriecii de la LSG finalizează al treilea parc fotovoltaic în Giurgiu
- Detalii
- Publicat în 08 November 2013
După ce au încheiat lucrările la două parcuri cu panouri solare cu puteri instalate de 45 MW şi de 20 MW în Giurgiu, austriecii de la LSG Building Solutions se apropie de finalizarea unui al treilea parc, de această dată cu o capacitate instalată de 50 MW, în acelaşi judeţ, indică portalul solarindustrymag.com.
Cel de-al treilea parc, care se pregăteşte de finalizare în lunile următoare, este în comuna Izvoarele, satul Izvoarele şi este plasat pe trei parcele ce însumează o suprafaţă de 96 ha. Numărul maxim de panouri este de 215.000, acestea fiind module policristaline de siliciu care nu reflectă razele solare.
Pentru instalaţia specifică de „skycontrol”, contractul a fost atribuit firmei Skytron Energy care care îl are ca asociat pe Martin Muller, un sas reîntors în România, ţară care se dovedeşte mai profitabilă pentru acesta decât Germania. Acesta mai este şi fondatorul unei alte firme, Sobis Solutions, care a reuşit să vândă servere către Autoritatea Navală Română în urma unor negocieri… fără anunţ de participare.
Pentru dezvoltări, compania a cumpărat în perioada din urmă peste o sută de hectare de teren în judeţ. Tot de curând, compania a trecut printr-un proces de rebranduire a grupului, astfel că filiala locală a fost redenumită din LJG în LSG.
Cum se practică în astfel de investiţii, cele trei parcuri sunt operate sub firme diferite, LSG Green Source Energy Alpha, Beta şi Gama. Spre exemplu, în privinţa achiziţiei terenului, acţionarii companiei Alpha au luat hotărârea de a cumpăra 36,5 hectare de teren în localitatea Slobozia din judeţul Giurgiu încă de anul trecut însă aceeaşi acţionari au decis abia în martie să aprobe ratificările acestei hotărâri. Tot în martie, acţionarii au aprobat ratificările şi pentru hotărâri similare de achiziţii terenuri, hotărâri luate încă din anul 2011.
Cât despre grupul LSG, aceştia s-au mutat de la începutul anului nu departe de Piaţa Victoriei din Bucureşti, într-o clădire cu şase etaje executată chiar de ei. Nu este însă orice clădire, ci este printre primele din România care produce energie electrică cu panouri fotovoltaice de pe acoperiş.