Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Cât costă eolienele? Peste 100 milioane de euro pentru 44 de turbine eoliene în Vaslui. Atât a plătit gigantul italian Sorgenia

Cât costă eolienele? Peste 100 milioane de euro pentru 44 de turbine eoliene în Vaslui. Atât a plătit gigantul italian Sorgenia

Eoliene Romania raport

Sorgenia Romania, parte a grupului Sorgenia care este unul dintre liderii pieţei de energie din Italia, a semnat cu Gamesa Eolica un contract de furnizare, inginerie, transport, montaj şi punere în funcţiune pentru 44 de aerogeneratoare electrice, model G97 T90, aferente parcului eolian Fălciu 1 din Vaslui, indică o decizie a Sorgenia Romania. Valoarea acestui contract este 83,16 milioane de euro (exclus TVA).

În plus, italienii au mai semnat un contract în valoare de peste 14,3 milioane de euro (exclus TVA) pentru realizarea lucrărilor electrice şi civile corelate acestui parc. Contractul a fost semnat cu Alpine Energie Osterreich GMBH.

Al treilea contract a fost semnat pentru mentenanţa celor 44 de turbine şi tot cu Gamesa Eolica.

Sorgenia Romania are mai multe proiecte eoliene în România, în Dobrogea (cinci centrale eoliene în Medgidia) şi în Vaslui. În Vaslui mai deţine Parcul Eolian Fălciu 2 şi Wind Project Fălciu Trei.

Pentru proiectul al doilea din Vaslui, compania a depus actele pentru obţinerea de fonduri structurale nerambursabile în valoare de peste 53 milioane de lei, valoarea estimată a investiţiilor în acest proiect fiind de 134,6 milioane de lei (cu TVA inclus). Compania este destul de bine plasată în acest sens ca punctaj, fiind printre primele de pe lista de aşteptare.

Sorgenia, activ pe piaţa regenerabilelor,  este unul dintre liderii pieţei italiene de energie electrică şi gaze naturale. Compania are peste 5.100 MW capacitate instalată şi alte capacităţi de circa 50 MW în construcţie.

Cu doar 451 de angajaţi, compania a avut în anul 2012 afaceri de 2,6 miliarde de euro.

Tag Cloud