Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana ENEL apelează, în cadrul unui proiect pilot, la bateriile Tesla pentru stocarea energiei solare și eoliene

ENEL apelează, în cadrul unui proiect pilot, la bateriile Tesla pentru stocarea energiei solare și eoliene

tesla-powerwall-baterie

 Enel Green Power a semnat un acord cu Tesla în vederea realizării unui site pilot pentru instalarea un sistem de stocare a energiei de 1,5 MW-3 MWh

Cele două companii doresc să testeze gradul de integrare al sistemelor staționare de stocare a energiei aparținând Tesla în centralele solare și eoliene ale Enel Green Power. Acordul are drept scop creșterea producției în facilitățile EGP și furnizarea de servicii avansate pentru o integrare globală mai bună a energiilor regenerabile în rețea.

Companiile vor începe colaborarea cu selectarea unui site pilot inițial, unde va fi instalat un sistem de baterii Tesla, cu o capacitate de producție de 1,5 MW și o capacitate de stocare a energiei de 3 MWh.

Acordul este parte a unui memorandum de înțelegere extins între cele două companii, care prevede atât integrarea sistemelor energetice Tesla în centralele Enel, cât și dezvoltarea mobilității electrice. Acordul de astăzi se încadrează în programul extins al Enel Green Power pentru testarea sistemelor de stocare staționare ce include proiecte pilot la stadiul avansat de execuție și care implică alți actori globali importanți din sector, cum ar fi FIAMM, General Electric, Samsung SDI și Toshiba.

 

Tag Cloud