Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Energy Holding a pierdut definitiv procesul cu Hidroelectrica pe contractele de curent ieftin

Energy Holding a pierdut definitiv procesul cu Hidroelectrica pe contractele de curent ieftin

hidroelectrica

În 12 noiembrie, Curtea de Apel București a respins recursul Energy Holding împotriva sentinței civile din ianuarie 2015, pronunțată în Dosarul nr. 29713/3/2012 de Tribunalul București prin care s-a respins contestația formulată împotrivă măsurii Administratorului Judiciar Euro Insol de denunțare a contractului de vânzare cumpărare energie electrică nr. 33CE/14.01.2004 încheiat cu Hidroelectrica. Decizia este irevocabilă, nemaiexistând altă cale de atac, informează Hidroelectrica într-un comunicat remis Energy Report.

Reamintim că Hidroelectrica a intrat în insolvență în vara lui 2012 iar după deschiderea procedurii, administratorul judiciar Euro Insol al lui Remus Borza a început negocierile cu toți traderii de energie pentru alinierea prețului contractual (între 103-132 lei/MWh) la cel practicat pe piețele de energie electrică, unde energia era tranzacționată la prețuri de circa două ori mai mari față de cele din contracte (între 220-300 lei/MWh). Vorbim de mult discutatul subiect al "băieților deștepți" din energie.
   
„Prin denunțarea contractului cu Energy Hoding, Hidroelectrica a obținut, până în prezent, venituri suplimentare de peste 550 milioane lei, ceea ce a permis Companiei să înregistreze un profit record de peste 2 miliarde lei cumulat pe exercițiile financiare 2013-2014 și aproape 1 miliard de lei pe primele 10 luni din 2015”,  a declarat avocatul Remus Borza, reprezentantul Euro Insol.
   
Energy Hoding a contestat încă din data de iulie 2012 măsura administratorului judiciar de denunțare a contractului de vânzare – cumpărare a energiei electrice. În primul ciclu procesual, Tribunalul București a respins ca inadmisibilă contestația formulată de Energy Holding, soluția instanței de fond fiind casată de Curtea de Apel. În rejudecare, Tribunalul București a soluționat cauza pe fond, pronunțarea fiind amânată pentru ca apoi să respingă ca neîntemeiată contestația Energy Holding împotrivă deciziei administratorului judiciar.
 
Euro Insol și Hidroelectrica au fost aparate în instanță de avocații de la „Borza și Asociații”, respectiv „Stănescu, Milos, Dumitru și Asociații”,  iar Energy Holding a fost apărată de avocaţi de la „Ţucă, Zbârcea și Asociații”.

Tag Cloud