Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed06192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Proprietarii milionari ai hidrocentralelor Elsid vor credit de 22 mil. lei pentru companie

Proprietarii milionari ai hidrocentralelor Elsid vor credit de 22 mil. lei pentru companie

microhidro 3

 

Prahovenii Tufan şi Anăstăsescu, care apar în topul celor mai bogaţi români, au convocat AGEA Electrocarbon pe care o controlează indirect, pentru a aproba modificarea unui contract de credit de la BCR şi Erste luat de Elsid, Cemrom şi Electrocarbon pentru a încheia un act adiţional în vederea obţinerii unui credit la termen de până la 22 milioane de lei în favoarea Elsid pentru finanţarea activităţii curente, indică un document consultat de Energy Report.

În urmă cu două luni, cei doi milionari au convocat şi AGEA a Elsid având pe ordinea de zi şi aprobarea majorării unei linii de credit de tip revolving cu maxim 10 milioane de euro şi rescadenţarea creditelor de investiţii Elsid cu o perioadă de graţie de 12 luni.

Producătorul de electrozi siderurgici Elsid din Titu a fost până de curând cel mai mare producător de energie hidro în microhidrocentrale, chiar şi înaintea Hidroelectrica.

La începutul anului a fost convocată AGEA pentru contractarea a două credite în valoare de maxim 2,16 milioane de euro şi garantarea acestora cu mai multe contracte de credite bancare, contract de ipotecă imobiliară pe microhidrocentralele Nedelea 1 şi 2, o ipotecă mobiliară asupra unor creanţe asupra GDF Suez Energy România şi alte garanţii. Cele două microhidrocentrale sunt situate pe râul Prahova, în localitatea Filipeştii de Târg.

Pachetul majoritar al Electrocarbon Slatina a fost preluat de cei doi prahoveni în urmă cu 12 ani. Producătorul de carbură de siliciu (la vedere) din Slatina face şi de electrozi siderurgici sub ştampila Elsid Titu SA.

Cât despre Elsid, aceasta este şi una dintre firmele care au fost obligate să renegocieze contractul direct de cumpărare a energiei de la Hidroelectrica după ce aceasta din urmă a intrat în insolvenţă. Elsid a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri netă de 357,2 milioane lei, în creştere faţă de 352 milioane de lei în 2013 şi tot în creştere de la 335 milioane de lei din anul 2012. Profitul net însă a fost în uşoară scădere la 26 milioane de lei de la puţin peste 31 milioane de lei în 2013. Cu un rulaj mai mare însă, firma a mărit numărul mediu de angajaţi de la 256 în anul 2013 la 287 anul trecut.

 

Tag Cloud