Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed02212024

Last updateFri, 02 Feb 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Productie si Distributie Electrica Furnizare dă dividende de peste 40 milioane lei

Electrica Furnizare dă dividende de peste 40 milioane lei

Electrica

Aproape jumătate din profitul de anul trecut al Electrica Furnizare va fi distribuit ca dividende. Firma furnizează curent pentru aproximativ 3,5 milioane de clienţi şi a avut anul trecut profit de 90,5 milioane de lei.

Dividendele sunt în valoare de circa 42 milioane de lei, restul profitului mergând spre acoperirea integrală a pierderilor din anii trecuţi (39,5 milioane lei), rezerva legală şi alte rezerve.

Firma, prezentă în 18 judeţe ale ţării, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape un milliard de euro (4,44 miliarde lei), după ce în anul 2011 a fost de… doar 1,75 miliarde lei. Cu toate acestea, rata profitabilităţii a fost mult mai mare in 2011, când profitul net a fost de 84,5 milioane de lei.

De asemenea, tot de curând, Electrica Furnizare a decis să ia cu chirie, pentru patru ani cu posibilitate de prelungire, un spaţiu de 200 metri pătraţi suprafaţă utilă în clădirea Art Business Center de lângă Piaţa Victoriei, clădire unde până de curând era un sediu Volksbank. Acest spaţiu va avea ca destinaţie servicii de relaţii cu clienţii.

Ponderile energiei furnizate sunt de companie sunt, în cifre aproximative, 44% pentru clienţi casnici, 29% clienţi noncasnici în regim reglementat şi 27% clienţi eligibili.

Capitalul social este deţinut de Ministerul Economiei prin Electrica, în proporţie de 78% şi Fondul Proprietatea 22%. Fondul Proprietatea s-a opus modului de repartizare a profitului. Situaţiile financiare au fost auditate de KPMG Audit.

Electrica Furnizare s-a înfiinţat în iulie 2011, prin fuziunea fostelor filiale Electrica Furnizare Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord şi Electrica Furnizare Transilvania Sud.

Tag Cloud