Interagro SRL şi-a ales administrator special. Câţi bani cer creditorii? Termene limită
- Detalii
- Publicat în 26 February 2016
Intrată săptămânile trecută în insolvenţă, Interagro SRL şi-a desemnat deja administrator special din rândul oamenilor de încredere ai omului de faceri Ioan Niculae, pe Mariana Stoicescu, administrator în cadrul grupului, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.
Tot săptămânile trecute a intrat în insolvenţă cealaltă mare firmă din grup, Interagro SA.
Câţi bani cer creditorii?
Revenind la Interagro SRL, trecem în revistă, cu cifre, solicitările băneşti ale creditorilor, în cifre aproximative, cereri care au condus la intrarea firmei lui Ioan Niculae în insolvenţă. Astfel, Koch Fertilizer Trading a cerut insolvenţa pentru circa 40 milioane de lei. Socep Constanţa a cerut insolvenţa pentru un milion de lei plus 491.000 de dolari. Bauland International a cerut insolvenţa pentru 600.000 de lei. Tehnochim a cerut insolvenţa firmei susţinând că are o creanţă de 141.000 de lei. Interagro SRL a recunoscut datoria însă nu a achitat tranşele lunare la scadenţă. La aceştia se adaugă creditori cu sume mai mici sau creditori ale căror cereri nu au fost admise la tribunal (exemplu, cererea Veneto Banca a fost respinsă ca neîntemeiată) dar şi creditori precum Watch&Catch Security care au renunţat la judecată.
Oil Terminal a anunţat de asemenea că are de recuperat de la InterAgro SRL circa 1,6 milioane de lei (circa 360.000 de euro) și că se va înscrie la masa credală. La aceştia se mai pot adăuga şi alţi creditori, cu condiţia să se încadreze în... termene.
Termene limită
Tribunalul a fixat şi termenul limită pentru înregistrarea cererilor pentru admiterea creanţelor 18 martie. Verificarea creanţelor şi întocmirea tabelului preliminar au fost fixate în 7 aprilie. Depunerea contestaţiilor se poate face până în 14 aprilie.
InterAgro SRL a încheiat anul 2014 cu afaceri de circa 1,6 miliarde de lei (circa 360 de milioane de euro) în creștere cu circa 200 de milioane de lei față de anul 2013.
Până una-alta, patronul Interagro, Ioan Niculae, este încarcerat din aprilie 2015. Mai mult decât atât, cererea de introducere a unei căi extraordinare de atac împotriva deciziei prin care a fost condamnat, formulată de patronul Interagro, Ioan Niculae, a fost respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție în octombrie. Astfel, miliardarul rămâne în Penitenciarul Găești, pentru a executa cei doi ani și șase luni de închisoare, la care a fost condamnat în dosarul "Mită la PSD".