Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate Premiera: ANAF, obligata de justitie la penalitati de milioane pentru intarzieri la rambursarea TVA

Premiera: ANAF, obligata de justitie la penalitati de milioane pentru intarzieri la rambursarea TVA

Premiera - ANAF obligata de justitie la penalitati de milioane de lei pentru intarzieri la rambursarea TVA

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie sa plateasca rafinariei Steaua Romana dobanzi penalizatoare in valoare de aproximativ 6 milioane de lei pentru nerambursarea la termen a TVA, potrivit unei decizii definitive si irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Hotararea pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie este una de referinta, atat prin prisma faptului ca este printre primele hotarari irevocabile pronuntate in materia dobanzilor, cat si prin aceea ca aduce o contributie semnificativa la clarificarea interpretarii si aplicarii corecte a legislatiei fiscale din Romania", se arata intr-un comunicat al societatii de avocati D&B David si Baias, care a reprezentat rafinaria din Campina.

ANAF a respins cererea rafinariei de rambursare a TVA, in urma cu patru ani, emitand mai multe acte impotriva societatii, care au fost anulate in instanta. Valoarea TVA solicitata la rambursare a fost de aproximativ 12 milioane de lei.

Steaua Romana a solicitat un nou proces cu ANAF si plata unor dobanzi, pentru ca nu a primit banii la timp, dupa ce instantele de judecata au constatat ca suma respectiva ar fi trebuit rambursata.

Rafinaria Steaua Romana este controlata de firma Omnimpex Chemicals Bucuresti.

Compania si-a oprit activitatea in urma cu cativa ani. In perioada 2009-2010, Steaua Romana nu a avut bani pentru achizitia de titei, astfel ca si-a sistat operatiunile, iar in iulie 2010 a anuntat ca toti cei 330 de angajati au fost concediati colectiv.

Tag Cloud