Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Fathi Taher, prelungiri peste prelungiri cu credite pentru Griro

Fathi Taher, prelungiri peste prelungiri cu credite pentru Griro

Taher Griro

 

Griro, producător de utilaje tehnologice pentru industrii precum de Petrol şi Gaze, Energie, Chimie şi Îngrăşăminte, parte a holdingului Taher Invest creat de Fathi Taher, a aprobat săptămânile trecute în AGEA prelungirea până în ultima zi din anul 2019 a unui plafon de 9 milioane de euro de la BCR acordat în baza unei facilităţi de credit multiprodus din 2007, modificată ulterior, indică un document al Griro, consultat de Energy Report.

În cadrul aceleiaşi AGEA s-a mai aprobat, printre altele, aprobarea prelungirii unei linii de credit de puţin peste 3 milioane de euro trase în cadrul contractului de mai sus, până în vara lui 2016. Asta după ce în a doua jumătate a anului trecut, acţionarii companiei au aprobat prelungirea creditului de puţin peste 3 milioane de euro luat de la BCR în anul 2007, până în iulie a anului curent.

Aceste mişcări mai recente vin după ce în primăvară, Griro a convocat AGEA care va avea pe ordinea de zi aprobarea contractării unui credit de 6 milioane de euro de la BRD.

Să amintim aici că în anul 2004, patru din cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România au încercat să câştige licitaţia de vânzare a 81,51% din acţiunile Griro, detinute până atunci de Autoritatea pentru Privatizare (APAPS).

Asta pentru ca în anul 2005, fosta mare companie de stat să fie cumpărată de oameni de afaceri precum Fathi Taher, care a fost pentru puţin timp şi acţionar la Rapid Bucuresti şi Nicolae Badea, fostul acţionar al FC Dinamo.

În ultimii ani, omul de afaceri iordanian a avut sau are în portofoliu participaţii mari, uneori până la deţinerea controlului în business-uri precum Marriott, Electroputere Craiova, Laminorul Bucureşti, Laminorul Focşani şi multe altele.

 

Tag Cloud