Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07142024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Nocturna Rapidului, în siguranță: Valvis a primit o finanțare de 5,4 milioane de euro pentru un parc fotovoltaic

Nocturna Rapidului, în siguranță: Valvis a primit o finanțare de 5,4 milioane de euro pentru un parc fotovoltaic

Nocturna stinsa giulesti 681357469

Rapid București pare a primi, în sfârșit o veste bună: nu va mai risca să rămână fără curent electric, așa cum s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani în meciul cu PSG, când a picat instalația de nocturnă.

Și asta nu datorită faptului că mai nou joacă la matineu, pentru că în cazul meciurilor de pe teren propriu, fiind transmise de TVR, evoluează mai mult la ora 21. Ci pentru că unul din finanțatorii și acționarii săi, Jean Valvis, principal acționar și al firmei Domeniile Sâmburești, a cărei siglă este imprimată pe tricourile rapidiștilor, a obținut de la Banca Românească o finanțare de 5,4 milioane de euro pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în comuna Modelu, județul Călăraşi.

Finanțarea a fost acordată companiei Terra Muntenia SRL, parte a Valvis Holding, pe o perioadă de 10 ani.

“Continuăm finanțările în sectorul energiei regenerabile prin oferirea unui credit de 5,4 milioane euro companiei Terra Muntenia SRL, parte a Valvis Holding. Astfel, ne susținem obiectivul nostru strategic stabilit pe anul 2013 de a sprijini clienții corporate în demersurile lor investiționale, Banca Românească fiind o prezență activă atât pe piața finanțărilor clienților corporate, cât şi în dezvoltarea sectorului energetic. Avem certitudinea că prezentul proiect dezvoltat de Valvis Holding se va alătura portofoliului de proiecte de succes în domeniul energiei regenerabile finanțate până în prezent de Banca Românească”, a declarat Cosmin Călin , director executiv Unitatea Corporații în Banca Românească, într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 8,9 milioane de euro. Parcul fotovoltaic are o putere instalată de 5 MW, iar construcția acestuia este în curs de finalizare.

Partenerii Băncii Românești în tranzacție au fost Casa de Avocatură CMS Cameron McKenna SCA, care a oferit asistență juridică în negocierea şi redactarea documentației de finanțare, şi TUV Hellas (TUV Nord) SA, care a asigurat asistența tehnică.

Tag Cloud