Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Preturi Benzina Stiri Preturi Benzina Preturi Motorina Britanicii s-au apucat de furat motorină direct din conducte

Britanicii s-au apucat de furat motorină direct din conducte

gas prices july 8

Dacă până recent românii erau cei care puteau da oricând lecții occidentalilor în ceea ce privește furtul de curent electric, de cablu, de sine de cale ferată, etc, se pare că, mai nou britanicii s-au specializat în furtul de motorină. Nici nu e de mirare, Marea Britanie fiind unele dintre statele cu cea mai scumpă motorină din Europa și din lume.

Hoții de combustibili i-au determinat pe cei de la Exxon să-și închidă una dintre principalele conducte subterane din Marea Britanie, compania a înregistrat pierderi de 41.000 de lire ca urmare a furtului a 30.000 de litri de motorină.

Poliția britanică a arestat doi bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 34 de ani, ambii originari din Salisbury, susține Reuters.

Poliția a lansat o anchetă joi, după ce a fost găsită o cantitate ridicată de motorină într-o unitate de stocare industrială din West Wellow, Hampshire, în sudul Angliei. Aceasta este și zona în care poliția crede că hoții au "împușcat" conducta de 14 inci.

Conducta Midline Pipeline pornește de la rafinăria Fawley Esso, din apropiere de Southampton, și are ca punct finalul terminalul de la Birmingham, din centrul Angliei.

Cei doi bărbați din Salisbury au fost arestați duminică seara și vor fi ținuți în arest până marți în vederea interogării.

"Cercetarea vizează stabilirea cantității totale de combustibilul furat și examinarea metodei destul de sofisticate utilizată în acest presupus furt", a declarat poliția poliția britanică.

"Combustibilul este depozitat în condiții de siguranță și în prezent este preluat de către inginerii de la rafinăria Esso", susțin anchetatorii

Gigantul Exxon, cunoscut sub numele de Esso în Marea Britanie, a precizat că a închis conducta pentru a respecta standardele de siguranță, iar specialiștii companiei în prezent verifică dacă respectiva conductă are nevoie de vreo reparație suplimentară.

Furt de petrol din conducte este relativ rar în Marea Britanie, dar furtul de metale, cum ar fi cablu de cupru a dus la întreruperea comunicațiilor și mersului unor trenuri.

În Nigeria, furtul din conducte este estimat la peste 1 miliard dolari pe lună.

 

Tag Cloud