Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu11212024

Last updateSun, 17 Nov 2024 1pm

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare E.On Gaz Distribuţie renunţă la cele patru sucursale

E.On Gaz Distribuţie renunţă la cele patru sucursale

z E.ON gaz

Nemţii de la E.On Gaz Distribuţie au hotărât în AGEA desfiinţarea celor patru regiuni cu statut de sucursală şi radierea acestora de la Registrul Comerţului. De altfel, profitul net pe anul 2012 a fost de circa 73 milioane lei, în scădere faţă de 230,5 milioane lei din anul 2011.

AGA a respins distribuirea de dividende pentru anul financiar 2012 într-o cotă de 100% din profitul net distribuibil pe anul trecut. De asemenea, a fost respinsă şi repartizarea profitului nerepartizat în anii 2010, 2011 şi 2012 în valoare de circa 444,6 milioane de lei în proporţie de minim 50% ca dividende cuvenite acţionarilor în anul 2012.

Mai precis, compania specializată în distribuţia gazelor naturale, operarea şi întreţinerea sistemului de distribuţie va desfiinţa Regiunea Est ( Sucursala Iaşi), Regiunea Vest (Sucursala Timişoara), Regiunea Nord (Sucursala Cluj) şi Regiunea Sud (Sucursala Sibiu).

În mod uzual, astfel de decizii au drept scop reducerea costurilor companiilor, prin reducerea numărului de directori şi “directoraşi”, reducerea personalului TESA etc. Asta pentru că din sucursale, aceste centre se transformă în simple centre de raportare.

E. ON Gaz Distribuţie e specializată în distribuţia gazelor naturale, operarea şi întreţinerea sistemului de distribuţie şi acoperă peste 1.000 de localităţi din judeţele Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraş Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Timiş, Vaslui.
Compania este cotată printre primele 50 de firme de pe plan local, cu o valoare de piaţă de peste 300 milioane de euro.

Grupul german E.ON controlează prin E.ON România 51% din E.ON Gaz Distribuţie.  Ministerul Economiei deţine 37% iar Fondul Proprietatea restul de 12% din titluri.
Nemţii sunt pe piaţa românească a distribuţiei şi furnizării de electricitate şi gaze din anul 2005, când au preluat de la stat companile Electrica Moldova şi Distrigaz Sud.

Anul trecut, întregul grup a avut în România o cifră de afaceri consolidată de 5,2 miliarde lei după ce a vândut gaze naturale şi electricitate de 34TWh. Investiţiile grupului în reţelele de distribuţie pentru gaze naturale şi electricitate au fost de 379 milioane de lei.

Tag Cloud