Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie GSP-ul miliardarului Comănescu, încă un an cu Deloitte

GSP-ul miliardarului Comănescu, încă un an cu Deloitte

gabriel comanescu 3

Compania Grup Servicii Petroliere, controlată de milionarul Gabriel Comănescu (foto), al patrulea dintre cei mai bogaţi români potrivit topurilor din presă, a hotărât să prelungească încă un an colaborarea cu auditorul extern Deloitte, indică o hotărâre recentă a GSP consultată de Energy Report.

Contractul de audit al marii companii din Big Four s-a prelungit până în ultima zi a lunii mai de anul viitor.

Tot recent, GSP a hotărât să intre într-un contract de factoring cu BRD, contract cu valoare maximă a plafonului de 22 milioane de lei. Printre altele, cu ocazia acestui contract, acţionarii companiei au aprobat şi negocierea unui contract de cesiune de creanţe reieşind din mai multe contracte cu alte entităţi dintre care amintim aici un contract încheiat între GSP şi Exxon Mobil Exploration în anul 2011, trei contracte încheiate cu OMV Petrom în anii 2009 şi 2010 (cu modificări) la care se pot adăuga şi orice alte creanţe pe care compania controlată de Comănescu va dori să le cesioneze în favoarea BRD.

Printre mişcările din ultimele luni ale Grup Servicii Petroliere se mai numără numără şi o hotărâre prin care s-a urmărit suplimentarea de la 13,4 milioane de lei la puţin peste 22 milioane de lei a facilităţii luate recent de la Piraeus Bank, cu o maturitate de 12 luni, pentru finanţarea capitalului de lucru. Asta după ce în octombrie 2014, marea companie românească a hotărât să contracteze o facilitate overdraft revolving de 3,6 milioane de dolari de la Piraeus Bank

Pe parcursul celor zece ani de existență, GSP a făcut investiții de peste un miliard de euro și a derulat proiecte internaționale în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic și în zonele arctice. Printre clienţii companiei se numără nume mari precum Gazprom, Petrom OMV, ExxonMobil, TPAO, PEMEX, Petroceltic, Wintershall.

Printre investiţiile mai recente ale Grup Servicii Petroliere, tot cu bani de la Piraeus, amintim aici că în luna martie a anului trecut a inaugurat a şaptea platformă de foraj maritim, în urma unei investiţii totale de 44 milioane de dolari.

Cât despre Deloitte, printre conturile din urmă ale acestui auditor pentru companii care activează şi în sectorul energetic se numără Elsid şi Griro. Asta după ce în anii din urmă, Deloitte a pierdut contracte de audit pentru Alro (Deloitte fiind înlocuită cu Ernst & Young) dar şi Complexului Energetic Oltenia (Deloitte fiind înlocuită cu BDO Audit).

Tag Cloud