Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon07222024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie GSP vizează un nou contract de foraj pentru Lukoil

GSP vizează un nou contract de foraj pentru Lukoil

Grup servicii petroliere b

Grup Servicii Petroliere, controlat de miliardarul român Gabriel Comănescu, a aprobat contractarea unei scrisori de garanţie bancară de 500.000 de dolari pentru participarea la o nouă licitaţie de foraj organizată de Lukoil Overseas Atash BV, se arată într-o hotărâre recentă a companiei.

Subsidiara grupului petrolier rus Lukoil, Lukoil Overseas, a anunţat mai multe licitaţii de foraj în ultima perioadă, printre care şi una anunţată în luna septembrie. În octombrie 2011, Guvernul a aprobat două Acorduri petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare, exploatare, în perimetrele Est Rapsodia şi Trident, încheiate între ANRM şi Lukoil Overseas Atash BV împreună cu Vanco International Ltd. Fiecare perimetru are o suprafaţă de circa 1.000 de kilometri pătraţi, fiind amplasate în partea română a Mării Negre.

De altfel, compania a anunţat luna trecută că este în discuţii pentru semnarea de noi contracte şi prelungirea unor acorduri anterioare cu mai multe companii, precum Gazprom, Rosneft, Total, Pemex (Mexic), Turkish Petroleum.

GSP şi-a propus şi să construiască o sondă de prospecţiune şi pentru NK Priazovneft, companie controlată indirect de Rosneft, cel mai mare producător de ţiţei din Rusia.

Compania de foraj petrolier marin intenţionează să îşi extindă activităţile în nordul Rusiei şi să cumpere noi platforme de foraj.

Revenind la scrisoarea de garanţie, aceasta are o valabilitate de minim 150 de zile începând din 10 octombrie şi este încheiată cu Eximbank în calitate de garant.

Printre planurile GSP se mai numără şi dublarea numărului de platforme de la şase câte sunt în prezent dar şi achiziţia a două nave destinate operaţiunilor de foraj marin.

GSP a avut anul trecut o cifră de afaceri de 813 milioane de lei (182,7 milioane de euro), conform datelor MFin, în creştere cu 2% comparativ cu 2011 şi un profit net de 143,6 milioane de lei (32,2 milioane de euro), de la pierderi de 307,3 milioane de lei în 2011.

 

Tag Cloud