Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Eolienele de la Cernavodă ale EDP au trecut pe profit. KPMG este noul auditor

Eolienele de la Cernavodă ale EDP au trecut pe profit. KPMG este noul auditor

eoliene cernavoda

Cernavodă Power, controlată de portughezii de la EDP Renewables, a scos din turbinele eoliene un profit de 10 milioane de lei anul trecut, după ce in 2012 a fost pe pierdere, ca urmare a cheltuielilor mari cu investiţiile. Portughezii au hotărât să numească drept auditor pe KPMG Audit, al cărei mandat va dura până în 31 decembrie 2015, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Portughezii au fost şi anul trecut printre “premianţii” certificatelor verzi din România, clasaţi fiind imediat după CEZ şi Enel, cu peste 700.000 de certificate verzi obţinute (din care doar Cernavodă Power, eolienele portughezilor plasate în Cernavodă, au primit 400.000 CV cu 100.000 CV amânate).

EDPR are în România o capacitate instalată de 521 MW, mai mare cu 172 MW decât în urmă cu un an pe vremea asta. Din acest total, 50 MW sunt în panouri solare. Printre proiectele fotovoltaice ale portughezilor amintim aici Cujmir Solar, Vânju Mare Solar, Studina Solar şi Potelu Solar.

Revenind la Cernavodă Power, firma a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 119 milioane de lei, de aproape patru ori mai mare ca în anul 2012.

Cernavodă Power SA este controlată în proporţie de 85% de EDP Renewables Europe SL la care se adaugă RG Renovatio Group Limited, înregistrată în Cipru, cu o participaţie de 15%.

 

Tag Cloud