Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Lukoil aduce 180 mil. dolari în România

Lukoil aduce 180 mil. dolari în România

Lukoil energ

La sfârşitul lunii februarie, gigantul rus Lukoil a transferat în contul Lukoil Energy and Gas România 180 milioane de dolari, indică un document al companiei din Ploieşti, consultat de Energy Report.

Lukoil Energy and Gas România, care a primit aprobare pentru construirea unui parc fotovoltaic pe platforma rafinăriei Petrotel din Ploieşti, îi are ca asociaţi pe Lukoil Europe Holdings (majoritar, cu peste 99,99%) şi Petrotel Lukoil cu… 0,0000017%.

Pentru construcţia parcului fotovoltaic, Petrotel Lukoil se pregăteşte să desfiinţeze patru puţuri de apă care deja sunt în conservare. Lucrarea constă în aplicarea unui dop rezistent de beton încastrat în puţ.

Acesta ar fi primul proiect cu panouri solare al Lukoil în România. Pe de altă parte, rămânând la capitolul energie regenerabilă, amintim că gigantul rus s-a asociat cu italienii de la ERG cu care au cumpărat un proiect eolian în Tulcea de la dezvoltatorul italian Inergia în care investiţiile se ridică la 135 de milioane de euro.

Lukoil are în România rafinăria Petrotel Ploieşti, care merge din pierderi în pierderi şi de o vreme, la care se adaugă o reţea de 301 benzinării şi nouă depozite de produse petroliere.

Tag Cloud