Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon09092024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Biocombustibili Biogazul se pune la aceeași (bio)masă cu oficialitățile

Biogazul se pune la aceeași (bio)masă cu oficialitățile

banner-inaugurare

Pe 7 Mai Departamentul pentru Energie al României a publicat un set de principii care vor forma baza noii strategii naționale pentru energie pentru perioada 2014 – 2015. Pentru prima dată, este declarat în mod clar că ”în perioada 2014 – 2024 România ar trebui să încurajeze dezvoltarea prudentă a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasă”.

Acesta este un semn tangibil arătând faptul că Guvernul înțelege importanța Biomasei și Biogazului și avantajele pe care acestea le oferă industriei, fermelor și municipiilor.

Toate aceste avantaje si mai multe detalii despre Fondurile Europene in Romania, vor fi prezentate de catre ARBIO, in parteneriat cu Federatia Nationala PRO AGRO si Asociatia Romana a Carnii, in cadrul Inaugurarii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO), din 18 Iunie, eveniment major ce va avea loc la Hotel Hilton, Bucuresti. Speakerii deja confirmați sunt următorii:

•Dl. Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

•Dl. Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene

•Dl. Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al Primului Ministru pentru Probleme Economice și Diplomatice 

•Dl. Dan Ioan Gheorghiu, Consilier al Primului Ministru, Chairman & CEO ISPE

•Dl. Emil Calota, Vice Președinte ANRE

•Dl. Mihai Herciu, Director General al Autoritatii de Management pentru PNDR

•Dr Jan Štambaský, Președinte al EBA (European Association of Biogas) 

•Dl. Ludger Spohr, Președinte EIPS (European Industry of Pellet Suppliers)

Soluția pentru municipii și problemele lor legate de Cogenerare și Gestionarea Deșeurilor:

1.Mai mult de 50% dintre orașele României necesită investiții în unitățile ineficiente de căldură combinată cu energie (CHP)

2.În același timp, există 101 probleme legate de gestionarea deșeurilor la nivelul municipiilor care trebuie rezolvate înainte ca termenul dat de Comisia Europeană să expire

Proiectele de Biomasă pot oferi soluția cogenerării la nivel local, cu multe avantaje pentru consumator. De asemenea, tehnologia ”Waste to Energy” transformă deșeurile municipale în energie și căldură. Ambele soluții nu necesită infrastructură de mare anvergură sau investiții majore din partea Statului.

Soluția pentru fabrici, ferme și alți producători privați cu probleme de tratare a deșeurilor:

1.Zeci de fabrici românești (în special exportatori) trebuie să se conformeze standardelor Europene referitoare la gestionarea deșeurilor

2.Același lucru este valabil și pentru fermele animale sau vegetale, plus alți producători privați cu deșeuri

Proiectele de Biogaz și Digestie Anaerobă transformă dejecțiile / deșeurile într-o sursă de energie și căldură. Astfel, companiile evită penalitățile (conform standardelor Europene) și își transformă deșeurile în venituri, independență energetică și un viitor fără riscuri de mediu.

Ce înseamnă decizia Guvernului pentru sectorul Biomasei:

Prioritizând sectorul Biomasei, Guvernul României pregătește terenul pentru dezvoltarea sustenabilă și solidă a Biomasei și Biogazului, evitând problemele din trecut. Această abordare este similară cu cea a ARBIO. Considerăm că Biomasa și Peleții, Biogazul, Energia din Deșeuri, Digestia Anaerobă, Energia Geotermală etc., sunt soluția pentru problemele serioase de Cogenerare și Mediu cu care ne confruntăm, în mod special atunci când includ căldură combinată cu energie (CHP).

Materia primă disponibilă și probleme care necesită soluții

Anumite fapte pot explica multe. Țara are sursele de materie primă necesară:

•România beneficiază de 14 mil. ha de teren agricol

•7 mil ha de păduri există de asemenea

•În plus, 0,5 mil. ha de teren neproductiv sunt potrivite pentru cultivarea plantelor energetice

•Aproximativ 4 mil. tone de deșeuri urbane sunt produse anual, 189 kg / cap de locuitor

•Plus deșeurile de la fabrici, ferme etc

Pentru a securiza sustenabilitatea venitului, ARBIO a elaborat un set de propuneri foarte bine argumentate care:

•Iau în considerare sugestia Departamentului Energiei pentru contractele cu diferență de preț (”price difference contracts”)

•Susțin schema de Feed in Tariff trimisă Comisiei Europene de către ANRE

•Propun o soluție ”determinată de piață” revoluționară fără Certificate Verzi

Sectorul Biomasei și Biogazului din România va oferi noi oportunități municipiilor, fabricilor, fermelor și investitorilor, rezolvând zeci de probleme care există astăzi.

Acesta este un eveniment ”orientat către investitori”, răspunzând întrebărilor acestora. Deja 40+ investitori și 10+ municipii au confirmat prezența lor.

Participanții vor primi răspunsurile la întrebările lor și Studiul de Impact pregătit de ARBIO referitor la rezultatele implementării Biomasei în România, plus multe alte materiale informative.

 

Tag Cloud