Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Carpatcement a finalizat o investiție de 18,7 milioane de euro în creșterea eficienței energetice a instalațiilor sale

Carpatcement a finalizat o investiție de 18,7 milioane de euro în creșterea eficienței energetice a instalațiilor sale

carpatcement

Carpatcement Holding SA a finalizat construcția, în cadrul fabrici sale de la Fieni, a unei instalații de recuperare a energiei termice reziduale și de producere de energie electrică, cu o putere orară netă de 3,2 MWh, reprezentând 18% din consumul de proces.

Compania estimează că-și va putea amortiza investiția într-o perioadă de 7-8 ani.

Proiectul, derulat în perioada decembrie 2013-octombrie 2015, a fost cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a proiectului a fost de 83,29 milioane de lei, valoarea totală eligibilă a proiectului fiind de 57,3 milioane de lei, din care asistența financiară nerambursabilă s-a ridicat la 28,65 milioane de lei.

Carpatcement intenționează să investească în continuare în creșterea eficienței energetice a instalațiilor sale. Alte proiecte din acest domeniu se referă la înlocuirea ventilatoarelor schimbătorului de căldură, modernizarea benzilor de transport a materiilor prime (Fieni și Deva – acționări noi pentru patru cadrane cu recuperarea energiei) și modernizarea separatoarelor dinamice ale morilor de măcinare a cimentului.

 

Tag Cloud