Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica KPMG câştigă doi noi clienţi din energie

KPMG câştigă doi noi clienţi din energie

kpmg sediu

Servicii Energetice Muntenia a respins numirea în calitate de auditor financiar a SC Mid Consulting dar a aprobat în schimb numirea KPMG audit pentru anul 2015, indică un document al Servicii Energetice Muntenia, consultat de Energy Report.

De asemenea, singura companie de la Bursă care deţine panouri solare, Natura Quattour Energia Holdings, a convocat AGOA pentru data de 10 martie, primul punct pe ordinea de zi fiind numirea KPMG ca auditor financiar al companiei pe anii 2014, 2015 şi 2016.

Până de curând cel puţin, compania deţinea patru proiecte de parcuri solare aproape de Braşov (Codlea Alpha, Codlea Bravo şi Codlea Unu), cu o putere instalată totală de 6 MW şi un al patrulea de 1 MW în Bolintin Deal.

Merită amintit tot aici că lunile trecute, mai multe companii din diverse segmente energetice au apelat la renumita companie din Big Four pentru servicii de audit financiar.

Astfel, Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti şi Tinmar Ind, cel mai mare trader privat de energie electrică din România, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, au hotărât în toamnă să apeleze pentru audit financiar la KPMG. Asta după ce în anul 2013, marele trader energetic controlat de Oancea a înlocuit auditorul Fiscal Consult cu KPMG Audit.

Să amintim şi cazul Axpo România, unul dintre cei mai mari furnizori de energie de la noi din ţară, care a decis să nu a mai prelungească mandatul cenzorului Aristos Contab şi a ales drept auditor financiar tot pe cei de la KPMG Audit.

Schimbări s-au produs însă şi în structurile de conducere ale grupului KPMG, pe plan local. Mai precis, KPMG Romania are din vară un nou administrator, în persoana lui Şerban Cristian Toader, 43 de ani, născut în Alexandria (Teleorman) şi domiciliat în Bucureşti.

 

Tag Cloud