Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Energy Holding şi Borcea cer bani de la Mircea Băsescu

Energy Holding şi Borcea cer bani de la Mircea Băsescu

basescu si buzaianu

Împotriva companiei Fattoria Terrantica, controlată şi administrată până la recenta intrare în insolvenţă de Mircea Băsescu, creditorii au solicitat creanţe de circa 13 milioane de lei şi peste 600.000 de euro. Doar cam jumătate din solicitări au fost deocamdată acceptate, cel puţin aşa indică tabelul preliminar al creditorilor, consultat de Energy Report.

Printre creditori se numără şi Energy Holding şi Gaspeco, fosta divizie de gaz petrolier lichefiat (GPL) a OMV Petrom, în prezent controlată de mama omului de afaceri Cristian Borcea, fostul finanţator al clubului de fotbal Dinamo, acum în închisoare.

Energy Holding (în foto, omul de afaceri Bogdan Buzăianu, fondator al Energy Holding) figurează cu o creanţă admisă de circa 520.000 de lei. Gaspeco are de recuperat puţin peste 60.000 de lei.

Printre creditori mai figurează şi BRD (care are de recuperat peste 600.000 de lei), DGRFP Bucureşti (puţin peste 100.000 lei), Primăria Agigea Impozite şi Taxe locale (circa 40.000 lei) şi alţii.

Firma la care a fost director fratele preşedintelui României a intrat în insolvenţă în ianuarie,  manifestandu-şi însă intenţia de reorganizare a activităţii. Fattoria se ocupă cu prelucrarea, conservarea şi comercializarea cărnii de pasare.

Firma are sediul în Bucureşti şi un sediu secundar/punct de lucru în Sat Agigea, Comuna Agigea, Zona Liberă Constanta Sud, Platforma D.

Mircea Băsescu a fost director şi asociat al companiei încă din martie 2010 iar acum este în continuare în arest, din 20 iunie. Asta după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, cu scopul de a proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

 

Tag Cloud