Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate Prospecțiuni SA continuă extinderea, inclusiv în străinătate. Compania a angajat 1.000 de oameni și a investit 18 milioane de euro anul acesta

Prospecțiuni SA continuă extinderea, inclusiv în străinătate. Compania a angajat 1.000 de oameni și a investit 18 milioane de euro anul acesta

ADX Energy prospectiuni Parta Timis

Furnizorul de servicii geofizice și geologice Prospecțiuni SA, listat a Bursa de Valori București (BVB), a făcut peste 1.000 de angajări anul acesta, în România și în străinătate, și a investit circa 18 milioane de euro în extinderea activității. În iulie, acționarii Prospecțiuni au aprobat deschiderea unei subsidiare în Serbia, iar pe 20 septembrie vor vota în AGA deschiderea uneia în Singapore.

În primele 8 luni din 2013, Prospecțiuni a angajat 1.000 de persoane, majoritatea joburilor fiind sezoniere, iar 41 permanente. În acelaşi timp, compania a investit 80.5 milioane lei (aproximativ 18 milioane euro) pentru dezvoltarea capacităţilor de lucru necesare extinderii activităţii.

„Avem nevoie de oameni cât mai bine calificaţi şi de mijloace de producţie impecabile din punct de vedere tehnologic”, a declarat directorul general al Prospecțiuni SA, Gehrig Schultz.

Acesta a precizat că Prospecţiuni îşi desfăşoară activitatea pe patru continente şi, din acest motiv, recrutările de personal nu survin doar din România. Printre țările unde Prospecțiuni a făcut angajări în ultima perioadă se numără Serbia, Ungaria, Croația, Georgia și Algeria.

„Până relativ recent, pentru activităţile internaţionale era suficient doar personalul din România, însă dezvoltarea accelerată din ultimii ani ne-a determinat să facem angajări şi din alte state, deoarece avem nevoie de toţi românii la nivel local”, a spus Gehrig Schultz.

În iulie, acționarii Prospecțiuni SA au aprobat deschiderea unei subsidiare în Serbia, iar pe 20 septembrie vor vota în AGA deschiderea uneia în Singapore.

În august, acționarii companiei au aprobat achiziția de echipamente de investigații geofizice în valoare de aproape peste 2,75 milioane euro (fără TVA).

În prezent, Prospecţiuni are 3.200 de salariaţi, iar în perioada următoare va mai angaja 400 de oameni pentru a lucra temporar în cadrul unor contracte desfăşurate în România, pentru americanii de la Chevron, precum și pentru compania australiană ADX Energy.

Prospecţiuni SA a avut în 2012 o cifră de afaceri de aproximativ 314 milioane lei, iar profitul brut al companiei a fost de 23,7 milioane lei.

Tag Cloud