Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Relu Fenechiu, dare în plată de 100.000 € pentru firma de instalaţii electrice şi termice

Relu Fenechiu, dare în plată de 100.000 € pentru firma de instalaţii electrice şi termice

Relu Fenechiu

Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani cu executare în dosarul “Transformatorul”, a hotărât transferul dreptului de proprietate a două terenuri din Iaşi pentru o datorie de 100.000 de euro către Dana Maria Anastase Ruşanu, una din fiicele lui Dan Radu Ruşanu, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), indică un document al Engeko, consultat de Energy Report.

Datoria aparţine companiei Engeko a fraţilor Fenechiu, companie  specializată, printre altele, în lucrări de instalaţii electrice şi termice.

Bunurile care fac obiectul dării în plată sunt două terenuri intravilane din Iaşi ale Engeko. Unul de circa 2.400 mp şi altul de 560 mp, ambele din cartierul I.C. Brătianu.

Anul trecut, Fenechiu a aprobat vânzarea unei case de locuit din Iaşi şi a terenului acesteia cu 95.000 de euro (TVA inclus). A fost vorba mai precis de o casă situată în zona Bucium, cartier IC Brătianu, strada Aleea Castanilor, casă cu demisol, parter şi mansardă. Vânzarea includea şi  două parcele de teren, una de puţin peste 400 metri pătraţi şi o alta de 143 mp pe care e construită casa.

Engeko este deţinută de Relu Fenechiu şi fratele acestuia Lucian Fenechiu. Fostul lider liberal e la închisoare din ianuarie 2014, după ce a fost condamnat la cinci ani cu executare în dosarul “Transformatorul” iar Dan Radu Ruşanu, tatăl creditoarei Anastase Ruşanu, este partener de afaceri al lui Fenechiu şi naş de cununie al fostului ministru al Transporturilor.

Tag Cloud