Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Cât câştigă noii directori RCS&RDS în CA? Cât încasează operatorul telecom din fotovoltaice?

Cât câştigă noii directori RCS&RDS în CA? Cât încasează operatorul telecom din fotovoltaice?

sediu rcs rds

 

RCS&RDS, controlată de miliardarul Zoltan Teszari, şi-a schimbat recent conducerea dar şi auditorul financiar, înlocuind KPMG cu Ernst & Young, indică un document al operatorului de cablu, consultat de Energy Report.

După demisia din aprilie a directorului general Alexandru Oprea, au avut loc mai multe schimbări în Consiliul de Administraţie (CA). De asemenea, au fost fixate şi remuneraţiile lunare pentru membrii CA, din care face parte şi noul director general Serghei Bulgac.

Astfel, pentru exerciţiul financiar în curs, preşedintele CA, care este în acelaşi timp şi director general, Serghei Bulgac, are o remuneraţie netă lunară de 20.000 de lei. Şi noul vicepreşedintele executiv al CA, Ioan Bendei câştigă la fel, 20.000 de lei.

Valentin Popoviciu, un alt nou vicepreşedinte al CA dar neexecutiv are o remuneraţie netă lunară de 15.000 de lei, la fel cu ceilalţi doi membri ai CA, Mihai Dinei şi Bogdan Ciobotaru.

Afacerile cu energie regenerabilă

La finele anului 2012, RCS&RDS a făcut câteva achiziţii de parcuri fotovoltaice, mai precis a cumpărat majoritatea acţiunilor, preluând controlul afacerilor solare.

Vom da în cele ce urmează în cifre afacerile acestor parcuri solare controlate de marele operator de cablu în județele Bihor și Brăila, limitându-ne la câteva firme care au început să producă energie (spre exemplu, un parc precum  Energyall nu a avut rulaj anul trecut, astfel că nu-l mai luăm în discuţie).

Astfel, parcul operat de firma Energiafoto a avut în 2014 o cifră de afaceri netă de 8,4 milioane de lei, cu un profit net de puţin pentru un milion de lei. O altă firmă solară controlată de RCS&RDS, Novitas Electro, a avut un rulaj de 4 milioane de lei şi un profit de aproape 900.000 de lei. De asemenea, parcul operat de compania Delanina a avut o cifră de afaceri netă de 2,2 milioane de lei cu un profit net de circa 840.000 de lei.

 

Tag Cloud