Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse CE Oltenia, 1,2 mil. tone de cărbune la export

CE Oltenia, 1,2 mil. tone de cărbune la export

complexul-energetic-oltenia

 

Complexul Energetic Oltenia a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru 22 ianuarie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea vânzării la export a 1,2 milioane de tone de lignit energetic, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Stocurile mari de cărbune şi banii neîncasaţi pe cărbunele vândut sunt printre principalele probleme economice ale Complexului. Exportul unei mari cantităţi de cărbune ar mai atenua parţial aceste probleme.

Până de curând s-au încheiat contracte de export cărbune, pentru Serbia, însă a fost vorba de cantităţi mici, de ordinul miilor de tone.

CE Oltenia, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, asigură peste 95% din producţia de lignit a ţării. În afară de cărbunele pentru funcţionarea centralelor proprii, CE Oltenia dă cărbune unor companii precum CET Oradea, CET Arad, CET Timisoara, RAAN, CET Govora sau UATA Motru.

Compania, înfiinţată în 2012 prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, a avut în anul 2013 o producţie estimată de lignit de 23 milioane de tone. CE Oltenia estimează că a produs în 2013 circa 12 TWh de energie electrică.

 

Tag Cloud