Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04272024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Bătălia PSD – PNL de la Transgaz continuă: Directorul general numit de Chiţoiu este dat jos după o lună şi înlocuit cu directorul preferat de Constantin Niţă

Bătălia PSD – PNL de la Transgaz continuă: Directorul general numit de Chiţoiu este dat jos după o lună şi înlocuit cu directorul preferat de Constantin Niţă

z Transgaz

Noul director general al Transgaz este Ion Petru Văduva, care l-a înlocuit pe Ioan Rusu în urma unei Hotărâri de ieri a Consiliului de Administraţie. În 29 aprilie, ministrul Constantin Niţă din PSD a mai încercat de două ori numirea lui Văduva pe postul de director dar cele două şedinţe s-au amânat din lipsă de cvorum.

Problema este că din 1 mai, Transgaz a trecut la Ministerul Finanţelor (unde ministru este pnl-istul Chiţoiu) de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Rezultatul a fost că în mai, Ioan Rusu, fostul director general al companiei, a fost re-numit pe funcţie. În 4 iunie însă, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie, director general a fost numit Văduva.

Ion Petru Văduva a fost din anul 2009 director executiv la Tiriac Holding pentru ca în aprilie a acestui an să fie ales printre membri CA ai Transgaz. Acesta a lucrat de-a lungul timpului pentru companii renumite precum JP Morgan, Renaissance Capital, Bear Stearns şi altele.

Ioan Rusu, fostul director general a fost numit pe funcÅ£ie de liberali într-un mod care a stârnit diverse discuÅ£ii din partea presei ÅŸi a Fondului Proprietatea, ca urmare a faptului că iniÅ£ial nu figura pe lista de propuneri ÅŸi nici nu era membru CA. Rusu a ocupat funcÅ£ia de director general din iunie  2012 după ce din 2009 fusese director general adjunct. ÃŽntre  2007 ÅŸi 2009 a fost tot director general după ce în perioada  1999-2007 a fost director de dezvoltare la Romgaz.

Tag Cloud