Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Nabucco va coopera cu Trans Anatolian Pipeline

Nabucco va coopera cu Trans Anatolian Pipeline

Naftogaz

Nabucco Gas Pipeline International a semnat un memorandum de înţelegere şi cooperare cu Trans Anatolian Pipeline (TANAP), prin care cele două părţi se angajează să coopereze pentru a dezvolta Coridorul Sudic de Gaze.

Conform Memorandumului, Nabucco şi TANAP vor face schimb de date tehnice şi alte înformaţîi strategice şi vor „coopera în aşa fel încât să susţină dezvoltarea ambelor proiecte”, potrivit unui comunicat al Nabucco.

Memorandumul pune accent şi pe necesitatea diversificării rutelor de transport al gazelor naturale în vederea creşterii fiabilității şi diversificării aprovizionării cu gaze naturale a Uniunii Europene şi a Europei de Sud-Est.

„Memorandumul consolidează relaţia dintre două părţi care joacă un rol esenţial în Coridorul Sudic de gaze naturale şi ne permite să ne apropiem şi mai mult de realizarea obiectivului comun de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale a Europei”, a declarat Reinhard Mitschek, CEO al Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

„Salutăm acest memorandum. În lunile următoare, toate componentele lanţului valoric care conectează zăcământul de gaze naturale Shah Deniz și consumatorii europeni vor colabora în vederea coordonării calendarelor de activități din cadrul proiectelor, astfel încât să asigure tuturor părților implicate beneficii comerciale maxime. Prezentul memorandum de înţelegere este o etapă importantă în acest proces”, a spus și directorul financiar al Nabucco Gas Pipeline International GmbH, Frank Siebert.

Conducta Nabucco va transportă gaze naturale provenind din Regiunea Caspică de la graniţa turco-bulgară, prin Bulgaria, România şi Ungaria, către Terminalul de Gaze Central European de la Baumgarten.

Tag Cloud