Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Investiția de 18 milioane euro a OMV Petrom în depozitul de carburanți de la Bacău, finalizată

Investiția de 18 milioane euro a OMV Petrom în depozitul de carburanți de la Bacău, finalizată

Depozit carburanti Bacau

OMV Petrom și-a majorat capacitatea de stocare a carburanților cu 65.000 de metri cubi, după ce azi a anunțat finalizarea investiției de 18 milioane euro în modernizarea depozitului de la Bacău, cu o capacitate de 19.000 de metri cubi, investiție parte a unui program care deja s-a concretizat prin construirea a trei depozite noi, cu o capacitate cumulată de 46.000 de mc.

Investiţia OMV Petrom este parte a programului de modernizare a infrastructurii de depozitare, care a vizat construirea a trei depozite noi şi modernizarea unui număr de trei depozite. Până în prezent au fost investiți aproximativ 100 de milioane de euro în construirea a trei depozite noi, Jilava, Brazi şi Işalniţa şi modernizarea celui de la Bacău. Toate cele patru depozite sunt complet automatizate şi respectă normele și standardele românești şi europene în domeniu. Acestea au o capacitate totală de depozitare de 65.000 m³ (Jilava: 27.000 m³, Brazi: 8.000 m³, Ișalnița: 11.000 m³, Bacău: 19.000 m³).

“O reţea modernă de depozite ne va ajuta pe de-o parte să reducem costurile şi să creştem eficienţa activităţilor noastre, dar şi să asigurăm în continuare clienţilor noştri produse la cele mai înalte standarde europene. Până acum am investit în total circa 100 milioane de euro pentru construcţia a trei depozite noi, la Jilava, Brazi şi Işalniţa şi modernizarea celui de la Bacău”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activităţile de Rafinare şi Marketing. 

Compania susține că cele patru depozite de la Jilava, Brazi, Ișalnița şi Bacău sunt printre cele mai moderne şi sigure depozite de distribuţie a produselor petroliere din Europa. Depozitul de la Bacău va asigura aprovizionarea zonei de nord-est a României. 

Produsele petroliere din depozitul Bacău sunt stocate în rezervoare supraterane, prevăzute cu sisteme automate de măsurare a volumului şi temperaturii, sistem automat de protecţie pentru supra-alimentare şi sistem fix de stingere a incendiilor. Rezervoarele au pereţi din oţel şi sunt conectate la sistemul automat de detecţie a scurgerilor şi fisurilor. Încărcarea produselor în autocisterne este complet automatizată şi controlată printr-un sistem automatizat. 

Depozitul Bacău este prevăzut cu unităţi de recuperare a vaporilor pentru a minimiza emisiile de hidrocarburi, sisteme de colectare a apei uzate, sistem de protecţie împotriva incendiilor prevăzut cu dispozitive automate de alarmare şi avertizare în caz de incendiu precum şi un sistem de control automat şi administrare a procesului tehnologic şi a întregii activităţi din depozit.

Tag Cloud