Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Rosneft si-a redus veniturile cu 70%

Rosneft si-a redus veniturile cu 70%

20130204 - Rosneft

OAO Rosneft, cea mai mare companiei petroliera ruseasca, a raportat o reducere cu 69% a veniturilor operationale in ultimul trimestru al anului trecut ca urmare a unei reconsiderari a rezervelor posibile si al unui curs de schimb mai putin favorabil fata de cel inregistrat in urma cu un trimestru.

Veniturile nete ale companiei s-au redus la un nivel de 57 miliarde de ruble (1,9 miliarde de dolari) de la cele 181 miliarde de ruble inregistrate in cel de-al trilea trimestru al anului trecut. Veniturile nete s-au situat sub nivelul anticiparilor pietei, care estima o valoare de 77,2 miliarde de ruble, sutine Bloomberg.

Rosneft va deveni cea mai mare companiei petroliera tranzactionata la bursa in urma achizitiei celei de-a treia mare companie petroliera ruseasca, TNK-BP, pentru 55 de miliarde de dolari, tranzactie care urmeaza a fi incheiata in prima jumatate a acestui an. 

“Ratarea tintei a fost cauzata in special de costuri mai ridicate, inclusiv de cheltuieli oprationale in ascensiune”, sustine Ildar Davletshin, analist pe petrol si gaze la Renaissance Capital.

Actiunile companiei au scazut cu 1,3% in urma anuntului ca marja de profit a grupului a scazut ca urmare a unei reconsiderari a rezervelor posibile si a evolutiei cursului de schimb. Productia de petrol si gaze naturale a companiei a crescut, in schimb, cu 3,4%, atingand un nivel de 2,82 milioane de barili pe zi. Potrivit Rosneft, si datoria neta a grupului s-a majorat in 2012, la 581 miliarde de ruble. In plus, Rosneft a tinut sa precizeze ca guvernul rus i-a acordat anul trecut 12 licente offshore.

Tag Cloud