Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie GSP-ul lui Comănescu, 3,6 mil. $ de la Piraeus. Garanţii, creanţe asupra Lukoil

GSP-ul lui Comănescu, 3,6 mil. $ de la Piraeus. Garanţii, creanţe asupra Lukoil

Gabriel Comanescu GSP platforma

Compania Grup Servicii Petroliere, controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu (foto), al patrulea dintre cei mai bogaţi români, a hotărât să contracteze o facilitate overdraft revolving de 3,6 milioane de dolari de la Piraeus Bank, cu o maturitate de 12 luni, pentru finanţarea capitalului de lucru, indică o hotărâre a GSP, consultată de Energy Report.

Garantarea facilităţii ar urma să se facă în mai multe moduri. În primul rând, printr-o ipotecă asupra tuturor conturilor curente deschise de Compania Grup Servicii Petroliere la Piraeus Bank. Apoi, ipotecă mobiliară asupra creanţelor reieşind din contractul comercial încheiat de GSP cu Lukoil Overseas cu privire la nava GSP Altair, contract încheiat în 1 august 2014.

GSP Altair este una dintre cele trei nave proaspăt cumpărate de omul de afaceri român, şi care va opera în Marea Neagră, pentru Lukoil.

La aceste garanţii s-a aprobat emiterea de către GSP a unui bilet la ordin în alb cu menţiunnea "fără protest".

Gabriel Comănescu, cel mai bogat constănţean, are o avere estimată la 600 - 620 milioane de euro. Acesta a fost clasat pe locul patru în ultima ediţie a Top Capital.

Pe parcursul celor zece ani de existență, compania a făcut investiții de peste un miliard de euro și a derulat proiecte internaționale în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic și în zonele arctice. Printre clienţii companiei se numără nume mari precum Gazprom, Petrom OMV, ExxonMobil, TPAO, PEMEX, Petroceltic, Wintershall.

Printre investiţiile mai recente ale Grup Servicii Petroliere, tot cu bani de la Piraeus, amintim aici că în martie, a inaugurat a şaptea platformă de foraj maritim, în urma unei investiţii totale de 44 milioane de dolari.

Tag Cloud