Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie CEO-ul Total a murit într-un accident aviatic. Șoferul mașinii de dezăpezit implicate, aflat sub influența alcoolului

CEO-ul Total a murit într-un accident aviatic. Șoferul mașinii de dezăpezit implicate, aflat sub influența alcoolului

Screen Shot 2014-10-21 at 09.06.46

CEO-ul grupului petrolier Total, Christophe de Margerie, a murit într-un accident aviatic la Moscova în care a fost implicat avionul privat în care călătorea și o mașină de dezăpezit, al cărei șofer se afla sub influența alcoolului.

Cunoscut pentru opiniile sale tranșante pe tema sancțiunilor impuse Rusiei, de Margerie se afla la Moscova într-o vizită de afaceri. În pofida sancțiunilor impuse de Occident Rusiei, Total, cel de-al 13-lea producător de petrol la nivel global și cel de-al doilea din Europa, și-a continuat activitatea în fostul stat comunist unde are semnat un parteneriat pentru exploatarea de gaze naturale în Yamal, alături de rușii de la Novatek și chinezii de la CNPC.

Potrivit agenției Itar-Tass, avionul în care se afla directorul general al grupului petrolier francez Total, împreună cu alte trei persoane s-a prăbuşit luni seara pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, provocând moartea persoanelor aflate la bord

Avionul privat de tip Falcon 50 urma să efectueze cursa Moscova - Paris, însă s-a prăbuşit la ora locală 23.58 (22.58, ora României), pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi intrat în coliziune cu o maşină de deszăpezit, a declarat reprezentantul Comitetului rus pentru investigaţii în domeniul transportului, Tatiana Morozova, citat de Mediafax.

Potrivit lui Morozova, forţele ruse au fost deschis o anchetă penală în legătură cu acest accident.

Aeroportul a fost închis temporar, pentru efectuarea unor investigaţii la locul accidentului.

Aeroportul din Vnukovo este unul din cele aeroporturi internaţionale din Moscova. Situat în sud-vestul capitalei ruse, el dispune, de asemenea, de un terminal pentru zboruri de afaceri.

Opinii controversate

Fostul CEO al gigantului francez Total era cunoscut pentru pozițiile sale realiste pe tema relațiilor Occidentului cu Moscova.

“Putem trăi fără gaz rusesc în Europa? Răspunsul e nu. Există motive să încercăm acest lucru? Cred, și nu apăr interesele Total în Rusia, că nu", a declarat de Margerie într-un interviu acordat Reuters în cursul verii.

De Margerie avea o opinie mai puțin la fel de o poziție la fel de tranșantă pe tema actulului monopol deținut de dolar pe piața tranzacțiilor din industria petrolieră.

"Nu există niciun motiv ca plata petrolului să se facă numai în dolari", declara acesta pentru Reuters. Faptul că prețul internațional al petrolului e exprimat în dolari, nu înseamnă că și plata trebuie să se facă în respectiva monedă, afirma acesta.

Tag Cloud