Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Povara taxelor. Fabrica Lufkin de lângă Ploieşti “se mută” într-o cutie poştală din SUA

Povara taxelor. Fabrica Lufkin de lângă Ploieşti “se mută” într-o cutie poştală din SUA

Lufkin

La nici trei luni de la inaugurarea fabricii de sonde petroliere de lângă Ploieşti, Lufkin Industries, marele furnizor mondial de echipamente petroliere şi de gaze naturale, îşi transferă toate părţile sociale către Red Artificial, un SRL din Delaware, SUA. Sediul acestui SRL este acelaşi cu al The Corporation Trust Center, 1209 North Orange Street, care nu este altceva decât o clădire cu un singur etaj unde sunt înregistrate peste 200.000 de companii cu scopul de a-şi mai uşura povara fiscală.

Transferul va fi făcut de asociatul unic al Lufkin Industries SRL, adică Lufkin Industries INC şi se aplică celor circa 25 de milioane de părţi sociale, fiecare la valoarea nominală de 10 lei.

De altfel, săptămânile trecute, tot Energy Report scria despre faptul că Lufkin Industries şi-a majorat capitalul social cu 2,7 milioane de dolari prin contribuţia în numarar a texanilor de la Lufkin Industries Inc, asociatul unic al firmei. Astfel, capitalul social al firmei a ajuns la circa 249,7 milioane de lei, din care 200 lei şi 80,7 milioane de dolari.

Firmă cu o tradiţie de 111 ani, texanii de la Lufkin, unul dintre liderii mondiali ai furnizorilor de echipamente petroliere şi de gaze naturale au făcut cea mai mare investiţie din istoria companiei tocmai lângă Ploieşti, unde produce în principal sonde petroliere (mai precis, pompe cu balansier). Fabrica a fost deschisă oficial în iunie în Ploieşti West Park. Circa 90% din producţie ia calea exporturilor iar destinaţia va fi mai ales activitatea on shore.

Dintre cumpărătorii noii fabrici, cel mai important este OMV Petrom, au declarat reprezentanţii companiei pentru Energy Report.

Texanii au cheltuit un total de 140 de milioane de dolari pentru fabrica de la Ploieşti iar Guvernul României a oferit circa 28 milioane de euro pe măsură ce anumite etape ale construcţiei au fost realizate.

Pentru anul în curs, reprezentanţii companiei estimează venituri de 60 milioane de dolari pentru ca din 2014, acestea să urce la 100 milioane de dolari anual.

Tag Cloud