Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Două proiecte eoliene desfiinţate la Braşov

Două proiecte eoliene desfiinţate la Braşov

eoliene renuntare

Trendul de renunţare la proiectele de energie regenerabilă continuă şi în prezent, după ce investitorii au ajuns la concluzia că fără pomana acordată de stat prin sistemul de susţinere, afacerea lor nu mai poate fi aşa de rentabilă precum înainte de schimbările legislative de profil.

Astfel că asociaţii firmelor de proiect “Wind Energy Production” şi “Eol Parc Făgăraşu Nou”, doi români şi un danez consultant în energie regenerabilă au luat săptămânile trecute hotărârea să se desfiinţeze, indică documentele firmelor, consultate de Energy Report.

Asociaţii acestora erau EKV Energy reprezentată prin Mircea Ioan Popa, Dan Marius Bompa şi danezul Poul Erik Helle Nielsen, care este consultant în energie regenerabilă şi acvacultură.

Cele două firme s-au înfiinţat în noiembrie 2008 respectiv iulie 2009 dar n-au reuşit să demareze proiectele astfel că nu au avut afaceri de la înfiinţare până în prezent.

Dintre proiectele eoliene desfiinţate în acest an mai amintim aici “Energia vântului” din Tulcea şi un proiect eolian din Constanţa al grupului german WestWind GmbH, care promitea tot din anul 2009 că ridică 30 de turbine, în localitatea Mereni cu 110 milioane de euro. N-a fost să fie.

Tag Cloud