Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Chinezii, printre cei mai mari investitori în fotovoltaicele din România, cumpără un nou proiect în Ardeal

Chinezii, printre cei mai mari investitori în fotovoltaicele din România, cumpără un nou proiect în Ardeal

fotovoltaic vrancea

 Companii chinezeşti precum Astronergy, ReneSola, Unisum sau Hareon au făcut ca prin investiţiile lor din ultimii doi ani să poziţioneze China ca fiind în topul celor mai mari investitori în parcurile cu panouri solare din România.

Ne vom limita în cele ce urmează la compania Hareon, care a făcut în săptămânile trecute o nouă achiziţie de profil.

Compania chineză controlează indirect, printre altele, şi proiectele Ucea 1 şi 2 din judeţul Braşov, cu capacităţi instalate de 29,5 MW respectiv 19,5 MW, care s-au clasat în top 5 proiecte fotovoltaice montate anul trecut în România.

La finalul lunii aprilie, compania chineză a mai cumpărat un proiect. Este vorba despre Corvin Fotovoltaic din localitatea Ghelari (Hunedoara), proiect pentru care, după mai multe avize obţinute, chinezii au plătit 380.000 de euro, conform documentelor consultate de Energy Report.

Proiectul, care a primit autorizaţie de înfiinţare de la ANRE încă din februarie 2012 şi, în plus, figura anul trecut  pe lista proiectelor aprobate pentru finanţare cu fonduri structurale. Valoarea totală a proiectului înscris la fondurile structurale este de 167 milioane de lei cu TVA iar valoarea de finanţare nerambursabilă aprobată în etapa de evaluare fără TVA a fost de circa 80 de milioane de lei.

Corvin Fotovoltaic este prevăzut cu o capacitate instalată de 6,4 MW.

 

Tag Cloud