Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu06202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana BCR refinanţează două parcuri solare cu 6,2 mil. €

BCR refinanţează două parcuri solare cu 6,2 mil. €

fotovoltaic Magurele Prahova

 BCR va refinanţa două parcuri fotovoltaice cu peste 22.000 module fotovoltaice din Prahova şi Braşov cu suma totală de circa 6,2 milioane de euro, se arată în documentele firmelor de proiect, consultate de Energy Report.

Mai precis, banii de la BCR vor fi utilizaţi pentru finanţarea / refinanţarea parţială a proiectelor dar şi pentru finanţarea costurilor cu TVA-urile aferente proiectelor.

Parcurile au fost deja construite de portughezii de la Martifer Solar, au fost inaugurate lunile trecute în localităţile Hălchiu (Braşov) şi Măgurele (Prahova) şi sunt dezvoltate de un grup de firme daneze, cea mai importantă fiind Eurowind. De altfel, aceasta din urmă a mai finalizat în toamna anului 2012 un parc solar de 1,5 MW în Pufeşti, judeţul Vrancea, tot cu ajutorul constructorilor portughezi de mai sus.

Cum se face refinanţarea?

Parcul fotovoltaic de la Hălchiu are o capacitate instalată de 2,03 MW şi va primi 2.309.000 euro. Din aceşti bani, 1,6 milioane euro vor fi utilizaţi pentru finanţarea / refinanţarea a până la 46% din costurile proiectului iar 709.000 de euro vor merge către finanţarea costurilor cu TVA-ul aferent proiectului.

Parcul fotovoltaic de la Măgurele are o capacitate instalată de 3,381 MW şi va primi 3,89 milioane de euro. Din aceşti bani, 2,8 milioane euro vor fi utilizaţi pentru finanţarea / refinanţarea a până la 52% din costurile proiectului iar 1,09 milioane euro vor fi utilizaţi pentru finanţarea costurilor cu TVA-ul aferent proiectului.

Printre documentele de garantare a creditelor convenite de companiile daneze dezvoltatoare cu BCR se numără contractele de ipotecă imobiliară pe terenuri din respectivele localităţi şi pe parcurile solare dar şi ipoetci mobiliare pe părţile sociale.

Cu un total de peste 22.000 module fotovoltaice, instalate pe o suprafaţă totală de 12,5 hectare, cele două centrale pot produce circa 7 GWh/an.

 

Tag Cloud