Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue06182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Două microhidrocentrale din Harghita, desfiinţate

Două microhidrocentrale din Harghita, desfiinţate

microhidrocentrala Crisul Negru

 

Firmele de proiect Hydrocarpat Energy One şi Two, controlate de Bruno Mathias, un om de afaceri din Munchen, au hotărât săptămânile trecute să intre în dizolvare şi radiere, indică documente ale asociatului majoritar, consultate de Energy Report.

Una dintre cele două firme, Hydrocarpat Energy One, a primit două certificate de urbanism de la Consiliul Judeţean Harghita în toamna anului 2012 pentru amenajări hidrotehnice în localitatea Praid pe râurile Târnava Mică şi Creanga Mare.

Cele două firme, înfiinţate în toamna anului 2011, nu au apucat însă să aibă rulaj de la înfiinţare şi până în prezent ci doar datorii şi pierderi.

Hydrocarpat Energy One şi Two sunt controlate de cetăţeanul german Bruno Mathias (47 de ani), un om de afaceri din Munchen, care susţine că firmele de proiect nu au datorii faţă de bugetul de stat, bugetul local, şomaj, sănătate sau faţă de alte persoane juridice sau fizice.

 

Tag Cloud