Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed02212024

Last updateFri, 02 Feb 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Productie si Distributie Demisii şi schimbări la vârf la E.ON în România

Demisii şi schimbări la vârf la E.ON în România

e on Moldova distributie

Marele grup german E. ON, ale cărui filiale din România sunt clasate printre primele 100 de firme ca valoare pe plan local, unele chiar în top 50, a început de curând să-şi schimbe dintre directori. În unele cazuri revocări, în alte cazuri demisii. În toate cazurile a fost vorba de directori generali adjuncţi.

Astfel, de la E.ON România şi-au dat demisia directorii generali adjuncţi George Cristodorescu şi Sorin-Sebastian Potanc. Demisiile au efect din 23 iulie. Mai în glumă, mai în serios, e o bună ocazie pentru companie să reducă… cheltuielile cu salariaţii. Asta pentru că dacă maxim două poziţii din comitetul de conducere (din care fac parte şi directorii generali adjuncţi) sunt vacante, comitetul de conducere continuă să funcţioneze fără a fi nevoie de de noi directori. În prezent, comitetul de conducere are şase membri, printre care directorul general Frank Hajdinjak şi încă patru directori generali adjuncţi, postul cinci de director general adjunct fiind vacant.

O altă schimbare la vârf s-a produs de curând la E.ON Energie România. În acest caz, membrii consiliului de administraţie au decis revocarea din funcţia de director general adjunct a Ramonei Pergel începând cu 25 iulie.

E. ON România a avut o cifră netă de afaceri de 62,35 milioane de lei anul trecut, un profit net de 13,4 milioane de lei şi un număr mediu de 51 de salariaţi.

E.ON Energie România a avut o cifră de afaceri netă de 5,26 miliarde de lei anul trecut dar a înregistrat pierderi de 32,6 milioane de lei cu un număr mediu de 520 de salariaţi.

Nemţii sunt pe piaţa românească a distribuţiei şi furnizării de electricitate şi gaze din anul 2005, când au preluat de la stat companile Electrica Moldova şi Distrigaz Sud.

Companiile E.ON din România au investit, în total, anul trecut, circa 379 milioane de lei, în special pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Pentru 2013, bugetul de investiţii se menţine la nivelul din anul precedent, sumele fiind direcţionate cu prioritate către proiectele de modernizare a reţelelor de distribuţie.

Tag Cloud