Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Transenergo ia 12,1 mil. lei de la Millennium

Transenergo ia 12,1 mil. lei de la Millennium

hidrocentrala

Milionarul Nelu Coman, unul dintre aşa-numiţii “băieţi deştepţi” din energie ca urmare a faptului că firma sa Transenergo a fost ca abonată o perioadă la furnizarea de energie pentru RATB, a hotărât recent impreună cu ceilalţi doi acţionari ai Transenergo să ia un credit de 12,1 milioane de lei de la Banca Millennium, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Transenergo, care este în acelaşi timp şi cumpărătorul microhidrocentralelor de la Energy Holding, tocmai şi-a majorat facilitatea de credit de mai sus de la 11 milioane de lei cât se vroia a fi creditul în primă fază.

La finele anului trecut, acţionarii Transenergo au aprobat ca firma să ia circa 58 milioane de lei de la CEC (13 milioane de euro) după ce înainte cu puţin timp au hotărât să ia 10 milioane de lei de la EximBank. Tot la EximBank a apelat Nelu Coman şi vara trecută când a hotărât să refinanţeze un parc fotovoltaic din localitatea dâmboviţeană Sălcuţa cu 16,3 milioane lei pe şapte ani.

Pe hârtie, Transenergo este controlată de Rada Coman, care deţine 82,43%. Soţul acesteia, Nelu Coman, directorul Transenergo, are o participaţie de 6,35% iar 11,22% din acţiuni sunt deţinute de Iosif Brăzdău.

 

Tag Cloud