Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue07162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Nou director la Premier Energy, fosta Petrom Distributie Gaze. Directorul înlocuit, la închisoare în dosarul Rompetrol

Nou director la Premier Energy, fosta Petrom Distributie Gaze. Directorul înlocuit, la închisoare în dosarul Rompetrol

gaz sud

Trimis la închisoare pe şase ani în dosarul Rompetrol, fostul director general al Premier Energy, Alexandru Bucşă, a fost înlocuit cu Jose Martin Garza, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Firma Ligatne, înregistrată în Cipru, a cumpărat în decembrie 2013 firma Petrom Distribuţie Gaze de la OMV Petrom. Petrom Distribuţie Gaze a fost redenumită Premier Energy.

Compania Premier Energy face parte din Gaz Sud, grup format din Gaz Sud, Premier Energy și Grup Dezvoltare Rețele, grup care este al treilea operator de distribuţie gaze din România, după ce  Congaz a fost preluat de Gaz de France.

Premiere Energy este cam la fel de mare precum Gaz Sud (partea din grup), cu circa 1.000 kilometri de conducte şi peste 23.000 de clienţi în localităţile de lângă Bucureşti, Arad sau Timişoara. Gaz Sud are clienţi în în Târgu Jiu, Pitești, Târgoviște, Mizil şi multe alte localităţi.

Alexandru Bucşă a fost în anii trecuţi şi administrator şi director economic al Rompetrol, fiind considerat unul dintre oamenii de încredere ai lui Dinu Patriciu. Bucşă a primit în dosarul Rompetrol patru ani de închisoare pentru complicitate la delapidare. El a mai fost condamnat la câte trei ani pentru complicitate la spălare de bani, respectiv constituire a unui grup infracţional organizat. Instanţa a dispus ca Bucşă să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de patru ani, la care a adăugat un spor de doi ani. Rezultatul a fost că fostul director general a primit, în final, şase ani de închisoare.

 

Tag Cloud