Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Lăcrămioara Diaconu-Pințea, noul șef al segmentului de Gaze şi Energie al OMV Petrom, redenumit Downstream Gas

Lăcrămioara Diaconu-Pințea, noul șef al segmentului de Gaze şi Energie al OMV Petrom, redenumit Downstream Gas

Lacramioara Diaconu-Pintea

Lăcrămioara Diaconu-Pințea, care a mai deținut diverse poziții de management în cadrul OMV Petrom în perioada 2007-2013, a fost numită, în cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom din data de 24 martie 2015, în funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Downstream Gas, începând cu 17 aprilie 2015, ca urmare a încetării mandatului lui Cristian Secosan.

În cadrul aceleiaşi şedințe, Consiliul de Supraveghere a adoptat redenumirea segmentelor de activitate ale OMV Petrom, fără a modifica modul de organizare a companiei. Decizia a fost luată pentru a reflecta denumirile segmentelor de activitate la nivelul grupului OMV şi pentru a facilita astfel comparabilitatea rezultatelor financiare raportate în sistem IFRS.

Astfel, segmentul de Explorare şi Producție devine Upstream, segmentul de Rafinare şi Marketing devine Downstream Oil iar segmentul de Gaze şi Energie devine Downstream Gas.

Rezultate dezamăgitoare în 2014 ale segmentului de gaze și energie

În 2014, potrivit raportului pe trimestrul al patrulea al companiei, EBIT excluzând elementele speciale al segmentului de gaze și energie (G&E) a scăzut semnificativ la - 63 mil lei comparativ cu 167 mil lei în 2013, în mare parte din cauza contribuției negative a activității de energie electrică ca rezultat al marjelor medii negative determinate de prețurile mai mari ale gazelor și preturile medii ușor mai mici la electricitate. În plus, contribuția activității de gaze a fost mai scăzută comparativ cu 2013, în principal din cauza volumelor mai mici de gaze vândute și a creșterii costurilor de depozitare (un nou tarif de transport și volume mai mari). EBIT-ul raportat de - 818 mil lei a reflectat elemente speciale în valoare de - 755 mil lei, determinate în principal de ajustarea de depreciere a centralei de la Brazi înregistrată în ultimul trimestru al anului.

În 2014, producția netă de electricitate a centralei electrice de la Brazi a fost de 1,22 TWh (2013: 2,74 TWh), acoperind 2% din producția de electricitate a Romaniei si 6% din piața de echilibrare (2013: 5% din producția de electricitate a României si 9% din piața de echilibrare).

Roiss: 40% din Directoratul companiei - reprezentat de femei

“Doresc să îi mulțumesc dlui Secoşan pentru contribuția sa la performanta companiei din ultimii ani. Expertiza dlui. Secoşan în sectorul energetic a ajutat la eficientizarea diviziei de gaze şi electricitate, astfel încât să poată face față mai bine mediului de afaceri dificil. În timpul mandatului său divizia a fost reorganizata pentru a îmbunătăți orientarea către piață. Îi mulțumim pentru eforturile sale şi îi dorim succes în viitoarele sale planuri de afaceri. De asemenea, îi urez bun venit Lăcrămioarei Diaconu-Pințea în poziția de membru al Directoratului OMV Petrom. Ea lucrează în cadrul companiei de 17 ani și a fost implicată în proiectul centralei electrice Brazi încă de la început. Odată cu această numire mă bucur sa subliniez diversitatea Directoratului OMV Petrom, 40% fiind reprezentat de femei și de asemenea faptul că români care s-au dezvoltat în cadrul companiei si al Grupului OMV sunt acum parte din managementul la vârf.”, a declarat Gerhard Roiss, preşedinte al Consiliului de Supraveghere OMV Petrom.

Lǎcrǎmioara Diaconu-Pințea - obișnuită cu pozițiile de management din OMV Petrom

Lǎcrǎmioara Diaconu-Pințea, 41 de ani, a absolvit Finanțe in cadrul ASE București in 1997 şi a absolvit un program MBA la Wirtschaftsuniversität Wien (Universitatea de Economie din Viena) in 2009. Ea şi-a început cariera în OMV Petrom în 1998 in cadrul departamentului de Strategie, Planificare si Dezvoltare. Ulterior a deținut diverse poziții de management în cadrul OMV Petrom, de la Director Dezvoltare Corporativă cu atribuții în Fuziuni şi Achiziții, Strategie şi Relația cu Investitorii la Director al Unității de Afaceri Electricitate, de la crearea acesteia în octombrie 2007. În perioada ianuarie 2012 – septembrie 2013, Lăcrămioara a fost Vicepreşedinte Relația cu Investitorii în cadrul Grupului OMV. În prezent este responsabilă pentru Business Support Explorare si Producție in cadrul OMV E&P Gmbh în Viena.

Tag Cloud