Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing OMV Petrom a înregistrat cea mai ridicată marjă de rafinare trimestrială din ultimii doi ani

OMV Petrom a înregistrat cea mai ridicată marjă de rafinare trimestrială din ultimii doi ani

Petrom rezultate

OMV Petrom și-a majorat marja de rafinare în trimestrul al treilea la 8,75 dolari pe baril, în creștere cu 46,8% față de marja de rafinare înregistrată în perioada similară a anului trecut, de 5,96 dolari pe baril.

Comparativ cu trimestrul al doilea al acestui an, OMV Petrom și-a majorat marja de rafinare cu 0,24 dolari pe baril, ultima oară când a înregistrat o marjă mai mare fiind în trimestrul al treilea al anului 2015, când a raportat 9,87 dolari pe baril.

Potrivit unei informări adresate investitorilor, OMV Petrom și-a majorat în trimestrul al treilea și producția de electricitate nivelul producției din primul trimestru, 0,75 TWh, ca urmare a repunerii în funcțiune a jumătate a capacității de producție a centralei de la Brazi. În perioada 21 aprilie – 4 iulie 2017, centrala electrica Brazi a fost indisponibilă din cauza unei defecțiuni la transformatorul turbinei pe abur, coroborata cu defecțiunea mai veche, din septembrie 2016, a transformatorului uneia dintre turbinele pe gaze. Prin urmare, centrala electrică Brazi a generat în trimestrul al doilea o producție neta de electricitate de 0,16 TWh, cu 71% mai mică decât cea din perioada similară a anului precedent, de 0,48 TWh.

În ceea ce privește nivelul producției de hidrocarburi a OMV Petrom, aceasta a scăzut la 166 mii barili echivalent petrol (bep) pe zi, cu 8 mii barili echivalent petrol pe zi comparativ cu perioada similară a anului trecut și cu 3 mii barili echivalent petrol pe zi comparativ cu cea din trimestrul al doilea. Scăderea a fost mai accentuată la petrol, cu 5 mii de bep/zi și mai redusă la gaze , cu doar 3 mii bep/zi.

Vânzările totale de hidrocarburi ale companiei au rămas constante la nivelul din trimestrul al doilea, 14,6 milioane bep, însă au scăzut cu 0,5 milioane bep față de cele înregistrate în trimestrul al treilea al anului trecut.

OMV Petrom a obținut un preț de 44,4 dolari pe baril pe petrolul comercializat, cu 17,7% peste prețul de 37,41 dolari pe baril încasat în trimestrul similar ala anului trecut și cu 5,9% peste cel din trimestru al doilea al acestui an, de 41,59 dolari pe baril.

Tag Cloud