Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Director schimbat la filiala din România a Hunt Oil, partener al OMV Petrom

Director schimbat la filiala din România a Hunt Oil, partener al OMV Petrom

sonde petroliere onshore

Hunt Oil Company of Romania (HOCR), filiala a Hunt Oil Company din Dallas l-a revocat din funcţia de administrator pe Mark Sturgess, indică o decizie de săptămânile trecute a companiei, consultată de Energy Report.

Sturgess e cel care în anul 2011, la mutarea biroului HOCR din Londra în BucureÅŸti, a fost  numit director general al birourilor regionale Hunt Oil din capitala României. Tot atunci, preÅŸedintele Hunt Oil Company în România era numit Thomas Cwikla.

În prezent, din Consiliul de Administraţie al companiei din România fac parte Thomas Cwikla (cetăţean american), Raluca Varinia Radu şi americanul Mark Wagley.

Tânăra avocată Raluca Varinia Radu a fost administrator la filiala românească încă de la începuturi, împreună cu Mark Sturgess.

Hunt Oil şi OMV Petrom au încheiat un parteneriat de explorare onshore în anul 2010. Asocierea viza explorarea blocurilor I Adjud şi VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

În toamna lui 2013, americanii au anunţat că organizează licitații ca să achiziționeze servicii de foraj petrolier de aproape 50 milioane lei în perimetrele din România.

În urmă cu trei luni, în decembrie 2014, OMV Petrom şi Hunt Oil Company of Romania au anunţat descoperirea unui zăcământ de ţiţei şi gaze în sudul judeţului Buzău, după o investiţie comună în explorare de 5 milioane euro.

"Aceasta are potenÅ£ialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei", indica în decembrie un comunicat OMV Petrom.  Zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, la o adâncime de peste 2.500 de metri.

În perioada următoare, cele două companii au anunţat că vor continua testele pentru a determina potenţialul de producţie şi vor realiza campanii de achiziţie de date seismice în regiune.

 

Tag Cloud