Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie OMV Petrom va achiziționa 500 de vehicule Dacia Duster Pick-Up, tunate special pentru compania petrolieră

OMV Petrom va achiziționa 500 de vehicule Dacia Duster Pick-Up, tunate special pentru compania petrolieră

omv-petrom-duster-pickupOMV Petrom beneficiază, începând de azi, de primele vehicule Dacia Duster Pick-Up, fabricate de uzinele Dacia și modificate potrivit preferințelor companiei, de carosierul independent Romturingia.

"Dacia, grupul OMV Petrom, alături de Romturingia, carosier independent, anunţă livrarea primelor vehicule Dacia Duster Pick-Up", susține un comunicat OMV Petrom, în care se precizează că respectivele vehicule sunt rezultatul unui proiect de transformare, fiind un produs special pentru a răspunde cerinţelor OMV Petrom.

Ceremonia de înmânare a cheilor primelor 10 vehicule a avut loc marţi, 7 octombrie 2014, la uzina Dacia de la Mioveni. 

Parteneriatul dintre cele trei companii prevede livrarea a peste 500 de vehicule până la finalul anului 2015. 

Vehiculele Duster Pick-Up produse pentru OMV Petrom sunt derivate din modelul 4x4 de serie şi sunt echipate cu motorul 1.5 dCi, de 110 CP., fiind modificate pentru a răspunde nevoilor specifice industriei de petrol şi gaze. Ele oferă o cabină simplă, cu două locuri și o lunetă de dimensiuni medii, protejată de un grilaj. Cabina este ranforsată exterior. Bena are o lungime de 1,7 metri și poate transporta o încărcătură de până la 450 de kilograme. 

Proiectul de conversie al autovehiculului Duster în versiune Pick-Up a demarat la finele anului 2012 şi a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmată de obţinerea omologării din partea Grupului Renault, a omologării RAR de către Romturingia cu sprijinul Grupului Renault şi în final, a pregătirii pentru fabricaţie. 

„Duster Pick-Up ilustrează capacitatea Dacia de a răspunde solicitărilor clienţilor cu produse adaptate nevoilor acestora. În acest caz, este vorba despre OMV Petrom, grup cu care avem o colaborare fructuoasă şi de lungă durată. În acelaşi timp, Duster Pick-Up reprezintă un nou etalon în parteneriatul cu Romturingia, una din cele mai importante societăţi specializate în conversii de vehicule şi în amenajarea de caroserii din România. Sunt convins că Duster Pick-Up se va dovedi soluţia potrivită la toate solicitările clientului nostru”, a declarat Nicolas Maure, Director General Grup Renault România. 

„Vehiculele utilitare de teren sunt esenţiale pentru activitatea noastră. OMV Petrom are peste 9.000 de sonde active, care necesită monitorizare şi mentenanţă. Multe dintre ele sunt situate departe de drumurile naţionale şi de aici apare necesitatea unor vehicule de teren cu care să putem transporta şi echipamente. Sunt mulţumit că vom putea folosi vehicule româneşti şi pentru aceste sarcini, în condiţiile în care vom putea reduce şi costurile în acelaşi timp, a precizat și Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de activităţile de Explorare şi Producţie. 

„Proiectul de transformare al modelului Duster în versiune Pick-Up a reprezentat pentru noi o adevărată provocare căreia i-am făcut faţă prin mobilizarea tuturor echipelor noastre. Suntem mândri de rezultatul obţinut şi de faptul că am reuşit, într-un termen scurt conform standardelor industriei auto, să oferim soluţia potrivită la cerinţele unui caiet de sarcini foarte exigent”, a explicat, la rândul său, Stelian Ion, Director General SC Romturingia SRL.

omv-petrom-dusterpickup

 

Tag Cloud