Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Producătorul de gaze Raffles: investiţii de 97 mil. lei în România

Producătorul de gaze Raffles: investiţii de 97 mil. lei în România

Raffles poza

Al cincilea producător de gaze din România, singaporezii de la Raffles Energy, au în concesiune pe plan intern perimetre precum cel de peste 2.400 kilometri pătrați de la Suceava, în parteneriat cu Zeta Petroleum, un perimetru în zona Putna şi altul în satul băcăuan Lilieci din comuna Hemeiusi (judeţul Bacău), parte a perimetrului Brodina.

Cu o lună în urmă, asociatul unic Raffles Energy Netherlands BV a decis să majoreze capitalul social al Raffles Energy SRL cu 96,9 milioane de lei prin transformarea în capital social a două împrumuturi pe care compania înregistrată în Olanda le-a acordat producătorului care activează la noi în ţară, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

La începutul anului 2011, Raffles a anunţat că a cumpărat mai multe concesiuni ale  britanicilor de la Aurelian Oil and Gas Romania (AOGR) cu peste 6,3 milioane de euro.

Raffles a avut anul trecut afaceri de 5 milioane de lei în România, în scădere de la 7,4 milioane de lei în anul 2012 însă este în plin proces investiţional.

Compania a figurat şi în acest an în top 5 producători de gaze de pe plan intern, după cei doi producători mari, Romgaz şi OMV Petrom, încadrându-se în rândul producătorilor mai mici alături Amromco şi Foraj Sonde, aceştia din urmă împărţind o cotă de piaţă de 3,25%.

Tag Cloud